Önce zayıflamayı değil, kilo almamayı kafana koy.. Bir günde normal bir insanın yemesi gereken (almadı gereken kalori) 1200 kilo ama sen +40 taşıdığın için 1600 kalori (ortalama) alabilrsin demektir bu.. Vücut kitle indexsi arttıkça günlük kilo stabilliğini korumak için almak gereken kalori de artar. Bu da senin direkt olarak 1200lük bir kalori diyeti yapman gerekmiyor demek. Bir hesaplama yap ucuz bir diyetisyen ile günlük bu boy ve kilo ile kilonu korumak için ne yapman lazım, sonra 3, 5 ay kadar o kalori ile beslen. Daha sonra o sisteme hareket ekle ki spor çok ağır (:
İnsanlar şunu anlamıyor spor herkes için sağlıklı bir durumdur. 156 kiloydum ben ve diyetisyene gitmeden spora yazıldım (özel hoca ile) ilk önce hastaneye gitmek zorunda kaldım

Kilo verirken ani spor ile her şey olabilir özellikle de 100+ üstü insanlar için ki birden safra kesen, böbreklerin veya başka bir yerin isyan edebilir. Yani spora gidiyorum ile iş bitmiyor, önce doğru sporu yapman lazım.
Mesela benim için o dönemde diyetisyen komik ama 1er litre su şişelerini kaldırma işi vermişti, işe de yaradı

Zamanla 3, 5 sene içinde de oturur, hemen mucize beklemek senin yapabileceğin en büyük hata olur.
Şu anki kilo 90.
Yeme bozukluğu bir hastalık, ve maalesef psikolojik bir hastalık. Bu nedenle de diyetisyen + psikolog muhakkak kullanmalısın. Zaten maalesef hasta olduğunu kabul etmeden asla iyileşemiyorsun da.