anlayışında-anlayışın da
ağızdan ağıza-ağızdan ağza
seninde-senin de
akıla gelen-akla gelen
deyipte- deyip de
tamammı-tamam mı
vermeyecem-vermeyeceğim
Bir paragrafta her cümlede yazım hatası yapıyorsun. Gurbetçi misin merak ettim? Cümlelerinin hepsinde anlam bozukluğu var, özne başka yere gidiyor, zarf başka yere, fiil başka yere...
Sana sorunun yanıtını açıkça verdim. Ama sen bu yanıtı anlayacak altyapıya sahip değilsin sanırım sana TDK dan kelimelerin anlamlarına bak dedim ama sen forumlardan hazır cevap isteyen bir yapıdasın araştırma yapmak öğrenmek tarzın değil galiba.
Yanıt:
Öldürmek fiili kasıtlı olarak insan hayatını sona erdirmek için kullanılır. Öldüren kişiye de katil denilir. Uluslararası arenada devletimizi katil olarak göstermeye çalışan bölücülerin ekmeğine yağ sürer. Ayrıca haberde ve medyada kullanılacak dil filtrelenmeli toplumda infial ve kötü duygular uyandırmayacak hale getirilmelidir. Çünkü öldürmek kelimesini kullanarak bu adamları insanlaştırıp mazlumlaştırıyorsun. Devletin amacı bu adamları öldürmek değil, yasadışı saldırgan faaliyetleri gerçekleştirenleri bu eylemleri yapamayacak hale getirmektir. Etkisiz hale getirmek bu adamları insan yerine bile koymamaktır.
Burda haber metni yazmıyorum, kelime oyunu yok, konu başlığı belli sen ise farklı konuyu yazıyorsun git dil dersin başkalarına ver. Eğer insanaların bu şekilde yazmasından rahatsız isen git konu aç derdin anlat.