Merhabalar Sevgili Okurlar,
Siteme Birisinin Girdiğini Düşünüyorum, Savcılığa Başvursam Sonuç Alabilir Miyim ?
Evet, Eğer sisteminize birisinin girdiğini düşünüyorsanız savcılığa başvurabilirsiniz. Birisinin sizin sisteminize sizden izin almaksızın girmesi suçtur.
Sitem Hacklendi Kimin Yaptığını Nasıl Anlarım ?
Sistem yöneticinizden veya dizininizde tutulan log kayıtlarını talep ederek, sisteminize giriş yapan ip adreslerinden kimin yaptığını bulabilirsiniz.
Site hacklemek suç mudur ?
Evet, hacklediğiniz sitenin grubuna göre 10 yıla kadar hapis cezası verildiğini ifade edebilirim.
Sadece admin paneline girdim bu suç olur mu ?
Evet, orada olmanızın herhangi bir haklı nedeni olmadığı için sistemin sağlığını etkilemek kastı içerdiğinden bu bile suç sayılabilir.
Hocamın not sistemine girdim, ama not değiştirmedim suç mudur ?
Evet, izinsiz erişimler daima suç olarak kabul görmüştür. Değiştirme yapmasanız bile suçlara iştirak etmektedir.
En büyük siber suçlar nedir ve cezası nelerdir ?
Kredi ve banka kartları üzerine yapılan siber suçlardır. Bu türlü meselerde kart başı ve para miktarına göre cezanız artmaktadır. Amerika'da Adana'lı bir genç 256 yıl hapis cezası almıştı.
Bilgim dahilinde, sizleri gerçeklerden alıntılar ve kendi yorumlarımı da katarak farklı bir bakış açısı sunmak istedim. Eksik veya yanlış gördüğünüz yerleri bildirerek yardım edebilirsiniz.
Sizlerde sorularınızı sorabilirsiniz.
Esenlikle.