Aynen, benim site de dibe vurdukça vuruyor. Bir şey dikkatimi çekti. Ne kadar kurallara riyaet ettikçe dibe vuruyor. A'dan Z'ye özgün içerik, anahtar kelime spamı yok, H taglar'dan gereksiz etiketlere kadar dikkat ediliyor. Google'ın bütün yönergelerine emek vererek uymaya çalışıyorum(bildiğim kadar) ama legal ve özgün site oldukça dibe vuruyor. Başka bir arkadaşın da dediği SEO'cular ne dediyse tersini yapıp yükseldim. SEO'cularu suçlamıyorum, söylediklerinin çoğu doğru ama google efendiye doğru olmak ters tepiyor. Adamın bir haber sitesi var, "falanca dizinin tarihi belli oldu!" diye haber başlığı açıyor, içeriği, spam kelimelerle dolu, ziyaretçiyi yanıltıcı. "Ne zaman başlayacak, başlıyor mu, başlayacağı tarih merak ediliyor?" vs. vs. Google efendi adamı bu adamı baş üstünde tutuyor. Biz de oturup özene bezene yazdığımız makalelerdeki anahtar kelime üçü geçmesin diye ince ince hesap edip duralım. Google'ın ADALETİNE GÜVENMİYORUM.
Aslında dediğiniz şey kısmen doğru. Ben 100 sayfalık, her sayfasında iframe bulundurup resmen spamin dibine vuran, her sayfasıdna sadece 50 kelime var olan bir site açtım. siteye sadece 1 link verdim. analytics'e ya da webmaster tools'a kaydını hiç yapmadım.

site günlük 200k hitlere ulaştı, sonra sattım. WM'ye soksam adım gibi eminim spam yiyecekti site ama... Bu olayı bir kez yaptım gerçi... Diğer sitelerim için dediğiniz kuralların çoğuna uyuyorum ve hiçbir sıkıntı çekmedim bugüne kadar. Ancak anti-seo faaliyetlerine dikkat etmek lazım. Her yerden link almamak lazım. Geçenlerde Türkçe sitesi olan müşterilerimden birimin 200 tane linki gözüküyordu. Bunlardan 78'i hindistan domainlerinden gelen spam linklerdi.