Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mühendislik okuyanlar denkliği kabul edilerek Türkiyeye yerleştirildi diyorsunuz.

Türkiyede mühendislik okuyanlar yerleştirilemezken makedonyada okuyanların ve hani Tıp gibi bişey okumadan kadroya yerleştirilmesi garibime gitti . Sonuçta Oxford vs değil
Burda önemli olan diplomanın geçerliliği. Türkiyede çalışmaya başlamanız alana göre değişiklilik gösterir. Okuldan mezun olduğunuz için türkiye sizi almıyor işe.
Olay bambaşka yöne çekildi. Sizin burdaki görmeniz gereken , diplomanın ülkeler arası geçerliliğidir. Okul sonrası mühendislik türkiyede nasıl işliyorsa o şekilde işleyecek. Gerek özelde , gerek başka yerde çalışma . Bu sizin şansınızdır. Burda arkadaş ile tartışılan konu , diplomasal. Yukarıdaki yazımı okumadığınız gerçekten çok belli. Okulu bitirin işiniz garanti hazır diyembir ibare kullanmıyorum.

Makedonyadaki iştip şehrini , okulu , türkiye taraflı diplomasal durumları ve kayıt için detayları anlatıyorum. Ve kayıt işlemi ile alakalı bilgi veriyorum. İlgilendiğiniz konu değil bu . Rica ediyorum saçma sapan yorumlar yapacağınıza ilgilendiğiniz konulara yorum geçin. İlgilenen arkadaşlar yazısal olarak soru sormak yerne doğrudan numara talep ettiler ve paylaştım , telefonda detayları belirledim. Biri çıkıp diploma olmaz der , biri çıkıp mezun olduktan sonra iş başlamayı kast eder. Konunun amacı nerde , konunun gidişatı nerde. Üniversite bana ait değil arkadaşlar. Yorumu yaparken ona göre konuşun. İş imkanı oxford gibi veriliyor mu verilir miyor mu , bi dekanla konuşun. Konudaki amaç , aracılık. Makedonyaya kayıt düşünüp , 3500 4000 euro vermeleri yerne , 1200 1500 euro daha az ödeyebilirler diye yazdım. Ayrıca mühendisliklerin kadrolu işe yerleştikleri halkında yada özel hakkındada birşey yazmadım ki ben. İşe başlayan bilgisayar mühendisi tanıdıklarımda var dedim. Olmayan şeyler nasıl bu kadar yazılır anlamadım. Kadrolu iş başka , özel şirket işi başka , heleki özel kadro gibi bir bilgi vermemeksizin , sizin kadrolu iş diye çıkarmanoz ap ayrı bir konu. Konu bilgilendirme konusudur. Arayan , ihtiyaç duyan indanlar zaten iletişime geçiyor. Konuyu dahada saçma yorumlarla kirletmeyin.