Babamın mesleği olan ferforjeyi internete taşımak istiyorum. 15 yaşında çırak olarak başlayan babam yaklaşık 10 yıl önce kendi şirketini kurdu ve şükür durumlar gayet iyi. 3-4 yıl önce de şirket bünyesinde doğal ahşap mobilya atölyesini kurdu. Kısacası ev dekorasyonu için gerekli tüm ürünlerin satışını yapabiliriz. Ben bu şekilde hem şirket gelirlerini artırmak hem de kendime gelir sağlamak istiyorum. Aklımdaki sorulara gelecek olursak:
1) Şirketin ismi A olsun benim kuracağım internet sitesinin ismi B.com bu şekilde tekrar şirket kurulumu yapmadan satış yapabilir miyim?
2) Mobilya ve ferforje ürünleri internette ne kadar rağbet görür?
3) E-ticaret için ne gibi adımlar izlenilmeli?
*Ferforje: demirin günlük hayatımızda kullanılabilecek bir nesneye dönüştürülme işlemi örneğin masa raf vs.
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
1-) Babanızın firma ismi ile domain hosting alarak ve web tasarım yaptırarak başlayabilirsiniz (Alan adı boşsa tabi)
2-) Yapmış oldugunuz işleri web sitenize yükleyerek hem yaptıgınız projeleri hemde sipariş verildiginde yapılabilecek hizmetleri koyarsınız. Web siteniz olursa firma içinde ek gelir olacaktır ve 1-0 önde başlarsınız müşteriler web sitenizi ziyaret ederek projelerinizi ve yapmış oldugunuz hizmetleri görebilir. Piyasada şöyle rağbet görür diye birşey söylemek mümkün degil. Hiç ugraşmazsınız web siteyle ilgili web sitenizi ziyaret eden kullanıcı az olur google'ye reklam verirsiniz arama motoruna yazdıkça çıkar ziyaretci ihtiyacı dahilinde web sitenizi ziyaret eder.
3-) E-Ticaret için web sitenizden yapmış oldugunuz ürünleri koyarsınız .com uzantılı web sitesi açmak için gerekli evrak istenmemekte. Firma oldugu için vergi levhanız mevcuttur site üzerinden satış yapmak istiyorsanız vergi levhası şart sattıgınız her hizmet için fatura kesmeniz gerekmektedir. Ekstra bir işlem yok