Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben açıkçası sanal bir ortamda kişilerin herhangi bir fikir beyanında bulunmasının ileride hep başlarına dert açacağına inanmışımdır.
Şimdi biri kalkıp tartışma konusu esnasında dini, siyasi vs. bir cümle kuracak ve ileride bir ödül, bir iş teklifi vs. aldıktan sonra sırf bu cümlesi yüzünden herşeyinden olacak.
Bunun milyarlarca örneğine ülkemizde haberlerden ulaşabilirsiniz.
Bu sadece (Türkiye, Atatürk, Dini İnanç, Devlet Kurumları, Siyasi Liderler vb.) değerlere hakaret eden içerikler için değil herhangi bir paylaşımdan dolayı bile başınıza dert alabiliyorsunuz.
Felsefe dediğiniz olay ülkemizde boş laf kalabalığı diye anlatılıyor hala. İnsanlar "felsefe yapma ***" diye konuşuyor birbirleriyle.
Ve siz her ne kadar entellektüel kesim var desenizde R10 da aklınıza gelebilecek her konuda bilgisi olmayıp fikri olan trilyon tane kişi olduğuna eminim.
Olurda bir ihtimal bölüm açılırsa kesinlikle forumda aktiflik artacaktır çünkü atıyorum adamın ilgi noktası din ve siyasi olaylar.
Eski yeni bakmadan içerikleri yorumları okumadan girip "adamsanız şöyle böyle" veya "sizin gibiler lut kavmi" gibi safi ziyan alakası olmayan kişileri bile okuyunca sinir edecek paylaşımlarda bulunacaklar.
Ayrıca internet ortamında "don't feed the troll" denen kavramdan haberi olmayan forumdaşlarımız olayları çok farklı yerlere çekecektir.
Ben açıkçası ileride insanların başına bir şey gelmemesi için off-topic ile yetinilmesi ve sitenin ana amacı olan webmaster forumu ve ticaret ile devam etmesi taraftarıyım.
Bunu bir noktada aşmamız gerekiyor. Bir adım atmazsak hep olduğumuz yerde kalırız. Felsefe toplumun her kesimi için gerekli olduğuna inanıyorum. Ahmet Arslan'ın da dediği gibi: Felsefe yapmak adamlık gereğidir, Felsefe yapamayan insanlar adam değildir, der. Kendimizi, çevremizi, doğamızı tanımamız için zaruri bir ihtiyaçtır felsefe.