Arkadaşlar şuanda esnafım iş yerimde bağkurlu olarak görünüyorum geçen yıl 525 TL olan prim şuanda 598 TL oldu. Açıkçası bunu vermek zoruma gidiyor geleceğe yatırım mı yoksa salaklık mı bir türlü karar veremiyorum. En düşük bağkur esnaf emeklisi maaşı 1450 TL ! Evliyim ve 2 çocuğum var ben bağkurlu olduğum için sağlık güvencem sözde sağlık güvencesinden yararlanıyoruz. Ancak hastane fiş ve ilaç parası cabası !! Eczaneye giderken minimum 15 TL ödemekteyim her defasında. Şimdi sorularım şunlar işi bilenler ve düşünenler yazarsa sevinirim.
1 . BES yaptırmayı düşünüyorum buraya vereceğim parayı, 10 yıl biriktirmek mantıklı + %25 katkı var ama vergiler düşünce %20 - %19 kalıyor. Ancak bes te sağlık güvencesi var mı bağkur gibi.
2. Eğer yukarıdaki güvence yok ise bildiğiniz sağlık güvencesi var mı aile içi hastanelerde geçerli aylık ödeyebileceğim.
Güncelleme: Ne zaman emekli olurum dan dolayı salak bir düşünce olduğunu görüyorum zira emekli olma yaşım 4B için
GONDERDIGINIZ BILGILERE GORE YASLILIK AYLIGINA HAK KAZANMA KOSULLARI ASAGIDA BELIRTILMISTIR.
KOSULLAR 62 YAS, 5400 PRIM ODEME GUN SAYISI VEYA 60 YAS 9000 PRIM ODEME GUN SAYISIDIR.
içeride 5 yıllık sürem var 5*365 eşittir 1825 gün ediyor. 60 yaşında emeklilik tercih ettiğimde 9000-1825 eder size 7175 güm ihtiyacım var ortalama 20 yıl daha yatırmam gerekiyor

30 yaşındayım +20 yıl ekle 50 yaşında emeklilik doluyor ee ne oldu? 10 yıl bekle sonra paranı alırsın