çıkacak demiştim. 10 da biri kadar süre diyelim. buda ortalama 6-7 saat. hadi 1 mesai olsun. Daha sonra wordpress veritabanı optimize ederiz kısmı, yine hazır araçlarla sanırım keş eklentileri yada optimize eklentilerini kastettiniz.
burada ve memleketimin her köşesinde mesai de 1 iş çıkacak şekilde ayda 30 iş teslim eden kaç kişi var ? proje olarak değil, kurumsal, ticari web sitelerini söylüyor sanırım konu sahibi. Hadi proje olsun ayda 30 proje, ticari olmayan kendimize yada müşterimize bu bakış açısı ile hiç farketmemiştim.
Konu tartışma konusuna dönmeden haklısınız diyorum, okuyan herkeze selamlar..
Hayır hazır araçlar ve eklentilerle optimize etmekten bahsetmedim.
Bir wordpress siteyi, kendi yazacağınız bir scripte aktarmak çok zor bir konu değil.
Scriptiniz hazır olduğunda database migration bir kaç saati geçmez.
Ticaret opportunity cost üzerine kuruludur.
Bir işi yaparken harcadığınız zamanda yapabileceğiniz diğer işlerin maliyeti önemli.
Kendinize sıfırdan bir eticaret scripti yazdırana kadar 24 saatte bir wordpress ile sanal poslu sitenizi aktif hale getirebilirsiniz ve satışa başlarsınız.
Özel script yazdırırken hem para harcarsınız hem de geçen zamanda 1 aylık cironuzdan olursunuz.
Bir wordpress sitenin gerektireceği ekstra sunucu kaynakları, sizin o scripti sıfırdan yazacağınız sürede katlanacağınız maliyete göre çok cüzzidir.
Site iyi para kazanmaya başladığında tam isteklerinizi karşılayan bir script yazdırır, wordpressten yeni scripte geçiş yaparsınız.
Site istediğiniz seviyeye gelmezse kapatır büyük maliyete katlanmadan yeni bir proje peşinde koşarsınız.
Ama her projenize sıfırdan script yazarsanız ya da yazdırırsanız bu ciddi bir maliyettir.
Zaten büyük projelerin bütçesi olur, onların kendi sunucusu, yazılımı, tasarımı olur.
Ama aklınızdaki küçük ve orta ölçekli işler için wordpress hiç de küçümsenmeyecek bir nimettir.