Neye dayanarak bu 9300 ve 8000 dolarları söyleyebiliyorsunuz? Herhangi bir okuyabileceğim kaynak var mı? Eğer sadece grafik okuma ise çok eksik kalmaz mı? Altcoinlerle beraber artık değişen birçok etken var.
Sadece grafik okumak ile bir değerin (altın, dolar, bitcoin) yükselip düşmesi %100 tahmin edilemez. Ancak piyasalarda grafik okumak en önemli eylemlerden biridir, ki bunu birçok kişi yapar. Ancak tek başına yeterli mi, tabi ki değil. Sadece olgu içinde çok büyük bir yere sahip, bunu anlatıyorum. Ha yarın bi devlet çıkar "bitcoinle alışveriş yapılmasını uygun gören bir yasa çıkartıyorum" der, anında değerlenir. burada temel analiz, teknşk analizin üstüne çıkarak bir süreliğine bertaraf eder. tabi bu durum bu piyasada istisna.
Lafı nereye getireceğim. Bu örneğimi iyi okuyun hocam;
Bir dağın tepesinden bir yolu gözetliyorum. yolun her iki tarafından birbirine doğru iki araç gidiyor ve yolun tek bir aracın geçebileceği kadar da dar olduğunu düşünün. Ben bu araçları gözetleyerek bu araçların bu şekilde gitmeye devam ederse çarpışacaklarını tahmin ediyorum. nitekim ki çarpışıyorlar. ben burda gördüğümü okumuş oldum. Yani yaptığım biraz teknik.
Ancak istisnai bir durum olarak, her iki araçta frene basar ve durursa, işte buda biraz temel oluyor.
Kaynak diyorsunuz. Birçok yatırım porföyü bulunuyoır ve yatırımcalırın paralarını yasal olarak yönlendiriyorlar. Peki bu adamlar herhangi bir kaynaktan "bu yıl THY hisseleri uçuşa geçecek, kaynak ..." diye bir mekanizma veya bir kitap ile sayfadan bahsetmeleri mümkün mü?
Bunların yaptığı da aynı şeydir. Belli temeller üzerinden analizler gerçekleştirerek, yorumlarına göre yönlendirmelerde bulunurlar.