digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Opportunity cost.
Sen kendi sistemini tasarlayıp, yazıp, test edene kadar geçecek sürede, başka biri wordpresse hazır tema ve eklentiler kurarak sistemini çalışır gale getirip para kazanmaya başlayabilir.
Bu tamamen fırsat maliyeti. Senin yazmak için harcayacağın sürenin bir maliyeti var.
Siten tutarsa wordpress veritabanından kendi yazacağın daha pratik ve optimize sisteme çıkmak da çok zor değil.
Ama senin kendi sistemini yazacağın sürenin 10 da birinde, 20 de birinde hatta 50'de birinde hazır bir portal üzerinde düzenleme yapılıp yayına sokulabilir.
Ayrıca site ve proje tutmazsa senin harcadığın heba olan emek de kat ve kat fazla olacaktır.

çıkacak demiştim. 10 da biri kadar süre diyelim. buda ortalama 6-7 saat. hadi 1 mesai olsun. Daha sonra wordpress veritabanı optimize ederiz kısmı, yine hazır araçlarla sanırım keş eklentileri yada optimize eklentilerini kastettiniz.
burada ve memleketimin her köşesinde mesai de 1 iş çıkacak şekilde ayda 30 iş teslim eden kaç kişi var ? proje olarak değil, kurumsal, ticari web sitelerini söylüyor sanırım konu sahibi. Hadi proje olsun ayda 30 proje, ticari olmayan kendimize yada müşterimize bu bakış açısı ile hiç farketmemiştim.

Konu tartışma konusuna dönmeden haklısınız diyorum, okuyan herkeze selamlar..