Rakamlar konusunda vakıf değilim fakat yeni bir düzenleme getirildi vergi konusunda. 29 Yaşından küçük genç girişimcilere "gelir vergisi" konusunda kolaylık sağlanıyor. R10'dan yönlendirmeli link yasak galiba fakat google'a "29 yaşından küçüklere vergi muafiyeti" yazarsanız bilgi sahibi olursunuz.
Daha herhangi bir açılış yapmadığınızı farz ederek ilk giderlerinizi söyleyeyim ben size belki biliyorsunuzdur. Şehirden şehire değişiklik gösteriyor. İlk açılışta muhasebeciniz 350-400 TL gibi bir ücret alıyor açılış için, ardından muhasebeciye vekalet veriyorsunuz noterden onun da ücreti geçen yıl 150 TL vermiştim ben yanlış hatırlamıyorsam. Bunun arkasına kaşe, fatura bastırıyorsunuz 80-100 TL civarı da o tutuyor. Üründen ürüne vergi konusunda kolaylık oluyor mu hiç bir fikrim yok, fakat düzenleme sayesinde en büyük yük olan gelir vergisinden büyük oranda muaf oluyorsunuz..
Valla hocam bir dünya şey okudum. O yüzden bildiğimide unuttum. Mesela sadece butik için bahsettiğiniz şekilde max 1000 liraya kaydımı oluşturabileceksem çok iyi. Bu arada bu bahsettiğiniz olay şahıs şirketi olarak mı geçiyor. En masrafsız yol şahıs şirketi olarak bahsediliyordu. Ondanda 2-3k ları bulan bir açılış maaliyetinden söz ediliyordu.