Giden herkes kısıra benzetmiş bir ihtimal normalden fazla su koyarak bulguru şişirdiğinden insanlara çok fazla koyuyormuş gibi geliyor olabilir.
Çünkü çiğ köfte genel olarak yaparken gidip kısır yaptığın miktarda su koymazsın içine genelde salça ve baharatla harmanlanır çok çok az bir su koyarsın.
Adam normal dürüm arasına çiğ köfte 200gr konuyorsa aslında gene 200gr malzeme koyuyor tek farkı 2-3 katı su basınca bulgura aşırı şişiyor bulgur.
Sonuçta mantıken kısır tadını andırmaya başlar. Gitmedim ve yemedim ama gördüklerim ve okuduklarımdan yola çıkarsam böyle bir mantık güdebilirim gibime geldi.
200gr çiğ köfte normalde 3,5 TL ise bunu suyla şişirip 350 gr a çıkartıp gene aynı fiyata satabilirsiniz.
Adamda muhtemelen öyle yapıyordur. Davranışı vs. ise tamamen satış taktiği bence yurtdışındada milleti arzalayıp yemek sunan restoranlar vs. var.