telefonu sıfırlamak gibi bir hata yaparsa eğer mi hesabına giriş yapmadan telefonu açamaz

smtciftci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Telefonumu takside düşürdüm, o an farketmedim. Daha sonra ne olur ne olmaz diye inerken taksinin plakasını aldım. Plakayı sorguladım, durağını buldum. Fakat duraktakiler araçlarında telefon bulmadıklarını söylediler.
Daha sonra karakola çalıntı ihbarı yaptık, imeileri verdik. Hatta e-devletten imeileri çalıntı olarak belirttim. Fakat ses soluk yok. Telefon o günden beri normal şekilde açılmamış.
Olay burada başlıyor : )
Daha sonra bi letgo'ya bakayım dedim. Tam telefon kaybolduktan 2-3 gün sonra letgo'da bir ilan gördüm. Görüntü tamamıyla uyuyor, ayrıca o telefon da 3 aylık. Adama mesaj attım, cihaz 2. el, kutusu yok, ayrıca imeisi yok diyor. O da 128 gb vesaire...
3 aylık telefonun 2. el olması ve kutusunun olmaması da bir hayli garip. İmei'lere ne oldu diyorum, silindi diyor. Ayrıca adam da garip, numarasını zar zor aldım. Cihazın 1 resmini koymuş, o da düzgün değil. Resim istiyorum, telefon tamirde, 2-3 güne alıcam diyor.
Yani adamı da suçlamak istemiyorum ama, her şey birebir uyuyor. Adam da çok garip, numarasını aldım, ama whatsapp, facebook vs'de bulamadım.
Cihazın kutusu vesaire bende. Bu durumda ne yapmam gerekir? Bana bu konuda verebilecek tavsiyeleriniz olacağını düşünüyorm. Şimdiden teşekkürler.
Not: Telefon xiaomi mi 6, yani herkesin sattığı bir telefon da değil. Kullanan sayısı epey az diğerlerine göre