Düşü çıkışlar illaki olacak ve bizde bunları fırsata çevireceğiz. Yoksa nasıl para kazanalım değil mi?
Çok basit bir işlemimden bahsedeyim size; BTC 73K iken bir miktar aldım ve bunu exchange piyasasına soktum. Piyasadan çıkardım ve BTC 60K iken sattım. Buradan para kazandım.
Önemli olan parayı nasıl kazanacağınıza karar vermektir. Eğer ki BTC ( ETH vs vs.. ) alayım çıksın ve satıp para kazanayım diyorsanız bu yatırım olayıdır ve şartları iyi değerlendirmeniz gerekir. Kulaktan dolma bilgiler ile iş yapmayın. Soğuk kanlı olun ve birazda agresif olun bu konularda. Diyeceksiniz ki "uzmanmısın" kesinlikle değilim arkadaşlar. Nacizane daha önce borsa ilede çok uğraştım kendimce basit ve kısa günün karı şeklinde giden bir tekniğim var. 50K para yatırdığımda bunun bir anda 100K olmasını beklemem veya 50K param var bu 45K ya düştüğünde paniklemem. Kendimce risk limitlerim ve kar limitlerim vardır. Bu limitleri gözetirim ve buna ulaştığımda işlemi yaparım. 50K da atıyorum 40K lık bir duruma gelecekse ve kendimce bir öngörüm yoksa bunu 40K ile satar aynı parayı başka öngördüğüm alternatiflere alırım. 50K için kar marşım 1 haftada 55-60K arası ise 70 olsun diye beklemem bunu direk satarım. Bu şekli ile parayı sürekli devir daime alırım ve böylece sürdürürüm. Aşırı DİP yapmadığı sürece bu COIN'ler yarı yarıya bile düşse umrumda olmaz. İlla ki bir şekilde burada ki zararı kapatır ve bir miktar karla çıkış yaparım.
KRİZ:
Bazı arkadaşlar kripto para ile global kriz beklentisine girmişler

600 milyar dolarlık bir piyasa ile ancak ufak ülkeler açısından kriz söz konusudur. O da kendi bünyesinde ki bir miktarsa bu. Kripto para piyasası 3-5 trilyon dolar olsa dahi global kriz çıkartacak bir durumu yoktur. Burada global kriz beklentisinde olan arkadaşların New York borsalarını incelemelerini tavsiye ederim. Her 8-10 yılda bir altı boş şekilde şişirme yaparlar ve borsa temelsiz bir şekilde ciddi paralar ile şişer. Ardından ufak tefek düşüş ve çıkışlar olur ( Bu arada paralar el değişir! ) ve ardından ciddi bir çöküş yaşanır. İşte bu bir çok ülkeyi etkileyecek krizlere yol açar ve bu global bir krize dönüşür. Çünkü bu borsada tüm dünya ülkeleri vardır. Dediğimi araştırırsanız her 8-10 yılda bir bunun yapıldığını bazı zamanlarda ise 12 yıla kadar çıktığını göreceksiniz. Şuan ise New York borsalarında bu durum için beklenen yıl süreleri muhtemelen önümüzde 2 yıl içinde olması uzmanlar tarafından bekleniyor. Tabii ki bizim o borsalar ile işimiz olmadığı için şahsi olarak etkilenmeyeceğiz ama global krize dönüştüğünde illa ki etkileneceğiz.
* Burada yazdıklarımın büyük kısmı kendi görüşüm olup bir yönlendirme niteliği taşımaz arkadaşlar. Krizle ilgili yazdıklarım düzenli yaptığım araştırmalarda ki uzmanların görüşleri olup yaşanmıştır ve benim görüşlerim değildir. Lütfen kimse yazdıklarım ile herhangi bir yatırıma yönlenmesin ve kendi araştırmalarını yapsın.
Saygılar,