Üzülerek söylüyorum ki, hükümetin bu konuda ciddi anlamda çalışmasının olmadığını düşünüyorum. Çünkü her geçen gün şiddet gittikçe artıyor. Bir erkek olarak gerçekten utanç duyuyorum. Bir bayana nasıl el kaldırılabilir? Dövmek sövmek yetmiyormuş gibi birde ölüm ve ciddi yaralamalar gittikçe artıyor.
Örneğin
http://www.haberturk.tv/burasi-turki...i-elinde-kacti
Dün akşam bu haberi izlerken kanım dondu resmen... Küçük bıçakla delik deşik edip, göbeğini oyması ne demek ya? Ş.siz, küçük bıçakla yetinmeyip büyük bıçağı almaya giderken kadıncağız fırsatını bulup dışarı çıkan bağırsaklarını tutarak kaçmaya çalışmış. Böyle dehşet yok arkadaş!
Lütfen siyasete girmeden bu konu üzerinden tartışalım, öneri sunalım. Zaten siyasi faktörler ve dolayısıyla devlet bu konunun üzerine gitmiyor. Kadını ikinci planda gören siyasiler başımızda. Siyasetten hayır gelmez. Adalet desen yerle yeksan edilmiş. Sade vatandaş bu konuda ne yapabilir? Ne yapabiliriz?
Madem adalet yok, o halde adalet gelene kadar vatandaş adaletini konuştursun. Burası webmaster forumu olduğu ve bizimde bu alanda bilgi birikimimiz olduğu için benim ilk aklıma şöyle bir fikir geldi;
İhbar hattı gibi bir websitesi kurulsa;
- Ülke çapında tanıtım ve reklam yapılması,
- Sitede üyelik sistemi yapılması
- Site gizlilik içerisinde üyelerin bilgilerini depolama
- Her şehirin destek gruplarının oluşturulması
Benzeri şekilde sistemi kuvvetli bir platform oluşturularak gelen ihbar üzerine gönüllü üyelerin olay yerine intikal etmesi sağlanabilir. Dayakçı koca, sevgili, arkadaş her ne b.ksa artık, bir güzel ağız yüz dağıtılsa ne güzel olur. Bakalım bir daha yelteniyor mu böyle şeylere. Aynı düşünceyi çocuk istismarını da ekleyebiliriz.
Polis desen olay olup bittikten sonra olay yerine intikal eder. Savcılık desen denetimli serbestlik verir veya uzaklaştırma verir. Çok çok 1 - 2 ay hapis cezası verir. Peki sonrası? Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir. O nedenle vereceksin odunu, vereceksin odunu, vereceksin odunu...