Hocam öncelikle geçmiş olsun;
Aklınızda bulunsun, araç km göstergesi ve motor devri göstergesi uyuşmuyorsa kesinlikle debriyaj a basmayın. Araç anında stop edecek ve frenler sertleşecektir.Bende Wolksvagen Polo 2002 1.2 var aynı problemi yaşamaktayım. Genellikle bu sıkıntı benzin pompasından meydana geliyor.
Mesela benim araçta benzin göstergesi kırmızıya geldiğinde uzun yola çıkmıyorum anında gaz emmeyi bırakabiliyor. Sizde benzini bitirmeye yakın deneyin. Sonrasında fulleyip tekrar deneyin.
Ben aracı elden çıkartacağım için yaptırmıyorum pompayı ama sizde bir kontrol ettirin derim. Ayrıca benzin deposunu da kontrol ettirin.
Her araçta farklı bir durum olabiliyor tabii ki ama ne zaman bu tarz bir probleme denk gelsem pompadan dolayı oluyor.
Tekrardan geçmiş olsun.