Bence bu fikir forumda aktifligi arttirir destekliyorum.
Aktiflikten ziyade bence ciddi bir insani ihtiyaçtır. Sonuçta günümüzün çoğunu burada geçiriyoruz ve bu konuları da konuşacağımız alanlar arıyoruz. En azından ben arıyorum çünkü burayı ve burada ki insanları değerli görüyorum, onların felsefik düşüncelerini merak ediyorum.
benim fikrime göre de olmalı..
Teşekkürler, umarım yöneticilerde bizimle aynı fikirde olurlar.
Birisi Tanrı diyince dinsiz, başkası Allah diyince yobaz oluyor kısacası hoşgörülü tartışmalar olacağına inanmıyorum.
Açıldı diyelim, aşırı tahrik edici konular açılıp forumdan birçok kişi birbirine girecektir, üyeler birbiri ile sırf görüş farklılığı yüzünden ticaret bile yapmayacaktır, yardım konusunda yardım edebilecek olsa dahi farklı görüşte diye yardımda etmeyebilir.
Bana kalsa açılsın okurken yorum yaparken zevkle takip ediyorum. Açılırsa o kategorideki paylaşımların öne çıkanlarda çıkması veya çıkmamasını belirleme seçeneği olursa daha güzel olur.
Benim düşüncem, bu bahsettiğiniz durum böyle konularda tartışamamızın neticesinde ortaya çıkıyor. Bu tür konuları rahatça tartışabileceğimiz alanlar yaratılırsa, insanlar burada ki bilgilerden istifade ederek kendi doğrularını bulacaklardır. Belki bu gafletten biraz Platonûn mağara örneğindeki gibi bir kurtuluş olacak ama nihayetinde olacaktır. Bunun ticareti olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum, öyle olsaydı düşman devletler mal alıp satmazlardı, işin içine para girince kişisel görüşler kenara bırakılabiliyor.
Sanırım bu forumda kimse Felsefe ile ilgilenmiyor, üzüldüm.