Konu
Facebook sayfa alacaklara öneri
19-01-2018, 19:37:52
Yeniceri
Bütün ümidim gençliktedir
Facebook sayfa satın alacaklara, naçizane birkaç öneri sunmak istiyorum. Bu konularda çok iyi değilim. Hatta pek anlamıyorum da diyebilirim. Amatör biri olarak, gözüme çarpan birkaç şeyden bahsedeğim.
Facebook sayfa satış kategorisine girdiniz. Adam yazmış, "
1 Milyon üyeli sayfa şu fiyata
" diye. Konu içine girince şöyle bir şey yazmış: "
Günlük eklenen üye sayısı: Takip edilmedi
. " Yahu güzel kardeşim, senin o dediğin 5 yıl önceydi. Şimdi her sayfada istatistik bölümü var. Gir oraya, günde kaç kişi sayfayı beğenmiş kabak gibi çıkıyor. Demem o ki, biri böyle bir şey yazıyorsa, emin olun o sayfadan her gün üye kaçıyor.
"
Sayfaya uzun süredir paylaşım atılmıyor
". Bir de bu konu var. Bu da külliyen yalan. Uzun süredir paylaşım yapılmıyorsa sen yap. E tabii, 1 milyonluk bir sayfada paylaşım yapılıyor ve 50 beğeni geliyorsa, o sayfa elinde kalacak. O yüzden uyanık, paylaşım yapmıyor.
----------------------------
Şimdi aklıma başka bir şey gelmedi
Sayfanın takipçi sayısının da önemli olduğunu söylemeliyim. Bazı sayfalarda üye sayısı 50 bin iken, takipçi sayısı 20 bin oluyor. Facebook'ta, arkadaşınız bile olsa takipten çıkarırsanız, onun paylaşımlarını görmezsiniz. Aynı mantık sayfalar için de var. Yani bir sayfa satın alırken, asıl bakmanız gereken takipçi sayısıdır.
Bunun yanında, alacağınız sayfadaki birçok paylaşımı inceleyin. Bir paylaşıma kaç beğeni gelmiş kontrol edin. Ama bunu yaparken, sadece son birkaç paylaşımına bakmayın. Beğeninin de hilesini yaptılar
Adamlar beğeni satıyor ya da satın alıyor.
-----------------------------
Kimsenin ekmeğine mani olmak isemiyorum. Tek istediğim, herkesin dürüst ticaret yapması. Para kazanılır ama önemli olan alın teriyle, dürüstçe kazanılması.