Ben etiket sayfalarının tamamını index'e kapatıyorum artık yeni açtığım sitelerde. Sitede gereksiz bir yük oluşturuyor bence. Kullanıcılar genelde etiketten sayfaya giriş yaptıklarında direk yazıyı göremeyip siteyi terk ediyorlar. Bu da hemen çıkma oranını yükseltiyordu sitelerimdeki.
Etiketleri kapattıktan sonra direk aradığını bulan bir kitle edindim, gelen tüm yazıyı okuyacak kadar süre geçiriyor yazılarımda. Bu da gereksiz ziyaretçilerden çok daha faydalı oluyor bence uzun vadede.
Devamını okumak isteyen okur yine.. Neden hemen çıksın?
sene olmuş 2018 eğer hala etiketi sitede ziyaretçinin kolay gezinti ya da içeriğe kolay ulaşması için değil de googleden hit için kullanıyorsanız çok bilgi eksikliğiniz var demektir. çok fazla detaya girmeyeceğim
birincisi sitede geçirilen zaman çok önemlidir birisi dışardan bir şekilde sitenizin bir yerine girdiyse ve orada yeterince kalıyorsa google gözünde + puan alıyor ve yavaş yavaş yukarılara doğru yol alıyor sıralamada. ama geldiği yer eitketse ve yazının tamamı için devamı vb gibi bir yere tıklayıp etiketten hemen çıkıyorsa bu durumda o etiket sitenize ilk etpta faydalı gibi hit getiriyor gibi görünse de işin özünde sitenizi arkadan bıçaklayan zararlı bir unsur durumuna düşüyor. o bakımdan etiket gereksizdir. hatta en yukarda açıkladığım durumlar harici etiket kullanırsanız aşırı şekilde çok zararlıdır. ek olarak malum sektördeki badultçular bile artık etiket kullanmıyor
Seo hocası hala kullanıyor
Bakınız