Merhaba,
VDS üzerinde kurduğum PHP Özel yazılım bir scriptim var. Haberler, Yazılar vb eklendikçe malum resimler bir süre sonra çoğalınca optimizasyon istiyor. Putty ile girerek jpegoptim, optipng derken resim klasörlerini toplu olarak elden geçiriyor boyut düşürüyorum. Ancak sorunum tam olarak bu değil.
Manşet bölümleri var ve bu manşetlerinin çoğunun görsellerinin boyutları farklı doğal olarak. Sıkıntım şu ki, ben bir resim yüklediğimde bu resmin ebatları genelde kare oluyor. Ya her defasında PhotoShop ile kesicem biçicem öyle yüklicem resmi ki bu zaman almakta, yada düz ismini yazıp düzenleyip doğrudan siteye atıcam. 2. si daha kolay ama bu defa da gtmetrix, pingdom gibi sitelerde uyarı vermekte. Nitekim Google 'da bunu sevmiyor. Site açılma hızı da cabası... Hatta mobil de resim boyutsuz olunca manşetlerin kaymaları da ekstrası
Lafı uzatmadan,
* Bir program veya kodlar ile bu yüklenen resimlerde seçtiğimiz manşetin ebatlarına uygun kesilmesi biçilmesi gibi bir çözüm var mı ? Yani daha açık haliyle, her resmi psd ile kesip biçme zahmetinden bizi kurtaracak bir yol var mı ?
* Aynı şekilde Putty vb ile girip jpegoptim, optipng ile yaptığım işin yükünü benden alacak bir yazılım veya kod ?
Site VDS , Yazılım PHP. Varsa ücretli yardım veya yöntem gibi paylaşacağınzı her satır bilgiye ihtiyacım var.
Teşekkür ederim