@mrsilver
Bu konuda merak ettiğim bir şey var, şimdi benim X adlı bir sitem var ve üyelere ait 800 bin civarı numara var diyelim. Sitede üyelik sözleşmesinde onay vb. işlemler için sms gönderimine izin verileceği ve reklam için de gönderileceği ama isteyenin hesap ayarlarından kapatacağı yazılı. Şimdi ben b adlı yeni bir siteyle yeni bir işe girsem, ürün - hizmet aynı sadece isim değişiyor. Sitenin altında da "Bu b adlı site A adlı siteye bağlıdır" gibi bir ibare varken o numaralara B sitesinin reklamı için sms atsam şikayet etme hakları var mı ?
@cptyasir; konu için fikir veremem ancak aramak yerine sms atmanız bence daha doğru olacaktır. Ne ben ne de çevremde tanıdığım herhangi birisi bu tarz spam aramalara cevap vermeyiz, oldu da bir şekilde açtıysam da hayır diyerek konuyu dinlemeden kapatırım. Tabi bir de spam engelleyen onlarca uygulama varken 2-3 gün içinde numaranız spam listesine katılır ve uygulama yüklü olan kişilere ulaşma şansınız da sıfırlanır. Sms'de böyle bir şansı olmayacağı için en azından söylemek istediğiniz şeyi iletmiş olursunuz.
İlk aramada tekrar aranmak istenmediğini söylerse müşteri arama listesinden çıkarırsınız buda zaten arama kayıtlarında olduğu için müşteri şikayet etse dahi ilk aramadan bir sonuç ve ceza çıkmayacaktır. SMStense aramaktan yanayım ben. Arayan temsilcinin meziyetine bağlı o kişiyi hatta tutmak ve satışı, kampanyayı sunmak. Tatlı dille herşey çözülür önemli olan temsilcinin kabiliyeti ve ürünün dikkat çekilirliği. Örneğin; Atatürkçü Düşünce Derneğinin dergisini aynı derneğin üyesine sunarsan bu kişi dinleyecektir. Ama kominizm dergisi için aradığını söylersen dinlemeden kapatacaktır. Bu tamemen müşteri portföyünü bilmenle alakalı olay. Satış pazarlama yöntemleri ile kimlere neler satıldığını sektörün içinde olduğumuz için duymaktayız sürekli. Tele satış ciddi bir olay ve yanlış kişiye yanlış şekilde sunum yaparsanız ticari hayatınız son bulacağı gibi donunuzdan da olabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları özelden sorabilirsiniz.