basriyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tarihimiz gerçekten çok etkileyici Tahsin hocam. Bu sene 10.sinifim konumuz Osmanlıydi gerçekten çok etkilendim adamlar neler yapmış. Nereden ne çıkacağı belli değil. Adeta sürükleyici bir dizi kıvamında dinliyorum
Tarih Öğretmiyim (Atanamasakta) ... Osmanlı'nın medeniyeti çok gelişmiş.Mimar Sinan'ın yaptıgı camileri bugünkü teknoloji yapamıyor.yapsa bile en fazla 100 sene dayanıyor.500 sene geçti hla dimdik ayaktalar mesela.
Sonra Osmanlı'daki lagım sistemi, gider atık sistemi hala ülkemizde yok... mutfaktaki lavabodaki gider ile tuvalet gideri aşağıda bileşirken Osmanlı'da hepsi fakrlı farklı hatlardan çıkıyor.Lavabodaki ekmek kırıntısı tuvaletteki pisliğe şuan karışırken, Osmanlı'd karışmazdı..Abd, Osmanlıdaki eyalet yönetim sistemine benzer bir sistem ile yönetiliyor mesela kopyacılar..
Yani, gerek insanlıgımız gerek aile arkadaş dost ilişkilerimiz GİDEREK YOBAZLAŞIYO.Şuan, baba öz kızıyla ilişki yaşıyorken! evlat öz anasıyla ilişki yaşıyorken, taciz tcavüz olayalrı giderek hızlanıyorken, eski edepten, eski haya ve utanmadan izler siliniyor.
En azından 70-80-90-2000 li yıllarda bakacagınız üzere edep haya medeniyet seviyesi sürekli düşüşte...
En azından şunu diyeyim: Bu forumda , nerde o eski yardımlaşma, karşılıksız işler nerde terbiye? diye yakınanlar had safhada... Anlayacagın hayat giderek içinden çıkılmaz hale geliyor..Bilemdim bende