MiqeZeLLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Merhaba kısaca özetleyeylim;
Burnumum dış görünüşünde vs. hiç bir sorun yok çok memnunum konu estetik değil Burun içerisinde kemik eğriliği ve et var ve hiç bir şekilde burnumdan nefes alamıyorum. Ayrıca saman neznesi denilen illet hastalık da olduğu için sürekli hapşırma, burun akıntısı ve göz yaşarması gibi rahatsızlıklarım var. Geçen hafta 2 farklı doktora gittim ikiside kesin ameliyat dedi. Hapşırma olayını çözemeyiz ancak burnundan nefes almanı sağlayabiliriz dediler.
Benim kafamda 2 soru işareti var.
Birincisi devlette mi olmak mantıklı yoksa özelde mi? internetten baktığım kadarıyla nedense kimse devletten memnun değil.
İkincisi tampon meselesi. Ameliyat sonrası çıkarılan tamponun verdiği acıyı tarif bile edemiyorlar. Gerçekten o kadar kötümü şimdiden korkmaya başladım. Ayrıca daha önce hiç ameliyat olmadım onunda korkusu var tabi.
Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ben burun ameliyatı oldum et alındı ve kemik düzeltildi. Bayıltılmadan local anestezi ile uyuşturdular ve ortalama 1 saat 45 dakika bayıltılmadan ameliyat oldum.
Benim zamanımda plastik tampon yoktu bez tampon vardı. Bez tampon gerçekten çok kötü birşey. Onu cımbız gibi ince bişeyle burnundan sokuyo teeeeeeeeeeeeeeee kaşının altına kadar bastırarak sokuyo. İstemsizce kafan deli gibi titriyo sinir uclarına temas ettiği için.
Ama artık plastik tampon var onda hiç bir sıkıntı yok burnuna sokuyo o kendilinden şişiyo ve tampon görevini görüyo.
Amaliyat esnasında acı duydun mu ? Hayır
Ne hatırlıyosun ? Serdar ortaç ın şeytan şarkısı çalıyodu ameliyathanede.. "Burnumdaki kemiği kıran kız burnuna estetik de yapsak mı hocam" , "ağzındaki kanı yut" , "nerde oturuyosun" cümlelerinden başka birşey hatırlamıyorum çünki verdiği ilaçlar seni öyle rahatlatıyorki hiç sıkıntı yok.
Bayıltılarak ameliyat olcaksan zaten hiç problem yok.
-------------------------------------------------
Ameliyat olacaksan ne kışın olacaksın nede yazın. Havaların ılıman olduğu sezonu seç.
Doktor diyor zaten grip isen ameliyat olmaz iyileş gel diye. Sende grip kesinlikle belirtisi dahi olsa ameliyat olma. Ameliyatdan sonra birkaç gün tampon burnunda kalıyor. Eğer grip olursan müthiş bir baş ağrısı ile karşı karşıyasın demektir çünki burnundan hiç bir akıntı olma şansı yok tampon kapatıyo.
Ameliyatdan sonra ağrısı yok desek yalan olur ilk 1-2 gün ağrısı var çünki sonuçda et aldırmıyosun sadece. Kemik de kırılıp düzeltildiği için 1-2 gün ağrıyo sonra soğuğa çıkma fazla güneş altında durma gündelik yaşantına devam et.
Bez tampon çıkarılırken acıyı gerçekten tarif etmek zor. Kaşın altına kadar giren o bez tampon. Ordaki kan ve afedersiniz süm.k kuruyor bez e yapışıyor. Onu çekerken beynin tam ortasından sanki birşey çekiyo tarifsiz bir duygu yani kafanın içinden dışarı sanki birşey çıkıyor.
Tamponu çıkarma işlemi toplasan 5 dk bişey sürüyo ama ömre bedel tampon çıktımı bi 15dk sızlıyo sonra rahatsın sıkıntı yok.
Ama plastik tampon da öyle değil. Kuzenim oldu o şekilde plastik tamponun içindeki havayı alıyo otomatik daralıyo zaten onu alıyolar oldu bitti maşallah.
Uzun oldu ama aşamalar bu çok takma kafana bütün korku ameliyat masasına oturana kadar. Oturduktan sonra sıkıntı yok.