Merhabalar, eskiden muhabir olarak çalıştığım kanala bağlı bulunan radyoda da genel yayın yönetmenliği yapmıştım. İşin hemen her sürecine hakimim. Frekans almayın. Yeni frekans zaten verilmiyor. Ya devredenlere bakacaksınız ya da arkadaşların örneklediği gibi TMSF ihalelerine gireceksiniz. Ayrıca meslek birliklerine yapacağınız ödemeleri de unutmayın. Tek meslek birliği ile idare ederim diyorsanız; edemezsiniz. A sanatçısı kaydını Müyorbir'e yapmıştır, B sanatçısı MESAM'a. Anında telifi yersiniz. Verici maliyetleri, vericinin bakım maliyetleri, yayın odasının maliyetleri derken yıl içinde çok ciddi ödemelerle karşı karşıya kalırsınız. Frekans almak konusunda ısrarcıysanız naçizane bir tavsiye; bu işten para kazanmayı beklemeyin. Radyo ve televizyon sadece bir kartvizitten ibarettir. Size prestijden başka bir şey sağlamaz. Ajanslardan bölgesel frekanslara arada bir reklamlar dağılır. Onlardan kazanmak bile imkansızdır. Siz onlara fiyat vermezsiniz; onlar size Spot saniye/TL olarak tekliflerini hazır gönderirler. İnanın çok komik paralara yayınlatırlar. Atıyorum bir Turkcell reklamından ayda belki 500 TL kazanırsınız. Fakat bu işin arkasına birkaç milyon lira dayayıp ciddi bir proje yapacağım diyorsanız o zaman işler bir nebze değişir. Zaten öyle bir durumda "frekans nasıl alınır" sorusuna cevap aranıyor olmaz diye düşünüyorum.