Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kumar makinesi ile işim olmuyor pek. Size başarılar dilerim. Kumar oynayan insanların psikolojisi ile btc ye yatırım yapanların psikolojisi üzerinden çıkarımlarda bulundum. Herkes aynı şeyi söylüyor: "Kaybedebileceğin para ile gir. " Bu söz bile BTC'nin sıfıra inebileceğini, böyle bir ihtimalin varlığını kanıtlar. Arkasında Merkez bankası veya bir devlet/kurum olmadığından BTC bir balondur. Şiştiği sürece yatırımcısına kazandırır. Her balon gibi bir yerde patlar. Dolar alırsın yarın sıfırlar gibi bir endişen olmaz. Ama servetini btc'ye yatıran birisi düncen bu yana servetinin yarısını kaybetti. Muhtemelen yine yükselecek ama sıfırlama ihtimali de var. İşte bu kumar. Hatta kumardan da kötü. Kumarbazsan, iyi oynuyorsan kazanma şansın artıyor. BTC'de balinalar ne isterse o oluyor. Düşürürler, yükseltirler...
Kumar oynamadıysanız ne oynayanın, nede oynamış olanın psikolojisini anlama şansınız yok malesef. BTCye yada coin sistemine yatırımınız yoksa bu işin telaşını, düşüncesini de anlama şansınız yok.

Konuyla pek alakanızın olmadığını, dolar ile btcyi kıyaslamanızdan, yönetim şekliyle, devlet ve merkez bankalarını bağlamanızdan anlıyorum. Ki dolar hakkında bile verdiğiniz bilgiden anlamam gereken, onun hakkında bile bilginiz yok. Bu şekilde yorum yapmanız gereksiz olmuş. Dünyada ne kadar dolar olduğunu üretimini yapan ülke bile bilmiyorken siz ona BTC'den daha garanti diyorsunuz.

Bu işlem bir kumar değil yatırım amaçlıdır. Ev alırsın deprem olur yıkılır, araba alırsın kaza yaparsın perte çıkar. Bunları düşünerek yaşayacaksan hayatın bir anlamı felan kalmıyor zaten. Tabi BTC'yi bunlarla bile kıyaslamak yanlış.

Bence bu kategori bir arkadaşın da dediği gibi sembolik bile olsa ücretli duruma getirilse daha güzel olacak gibi.