kbasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bitfinex hiç batacak bir borsa değil hocam. Epey bir kan kaybetti son dönemde hakkında çıkan dedikodular için (2 ay önce bende bütün paramı cektim ordan) ama şimdi bakıyorumda hata yapmışım.

Ayrıca borsaların nasıl batacağını birisi açıklasada bende anlasam. Deli gibi alım satım oluyorken bu borsalar nasıl batacağı kanısına varıyorsunuz?

Bu konuda çok haklısın, IOTA, Ripple, GVT vs.. vs.. gaza gelip çok alan ve zarar eden oldu. Yazdığımızda coin düşmanı ilan ettiler.

Araştırmadan öğrenmeden giren kısa yoldan para kazanacağım diye girenlerin %80 zarar ediyor.
Benim düşüncem;
İlk olarak hiç bir adres veya güven verici bilgi bulunmuyor, yada ben bilmiyorum. İstediği an kaçsa gitse hiç bir şey yapamayız.

Düşüncemin en önemli kaynağı, Bitfinex gibi borsalarda satış yaptığınızda alıcı borsa oluyor, yani al sat yapıp para kazanırsanız borsa firmasının direk cebinden çıkıyor para, foreksteki martket maker çalışan firmalar gibi.

Mesela cryptopia gibi borsalar asla batamaz, çünkü alıcı ile satıcıyı buluşturuyor aradan komisyonunu alıp talimatları yerine getiriyor ama bitfinex bu şekilde çalışmıyor.

Bir anda %30 terste kalabilir. Örneğin elimde x miktar eth olsa 1400 dolardan satıp 850 dolardan almış olsaydım aradaki fark tamamen bitfinexden çıkacaktı.

Bitfinex çok güçlü bir şey olmaz diye düşünmeyin, kimse zarar etmek için ticaret yapmıyor.