Arkadaşlar aklımda bir soru var.
Google otorite güncellemesi önceden PR olarak yapılıyordu.
Lakin yıllar önce bunu gizlediği söyleniyor. (kötü niyetli kullanımlardan dolayı vs)
Şimdi bazı sitelerin yaptığı da pa değerleri ölçüt olarak alınıyor.
SORUM: Google da yine böyle otorite güncellemesi hala var mı?
Varsa sıralamaya ciddi bir etkisi var mı?
PageRank mantığıyla kurulmuş ve bu mantıkla sürekli geliştirilen bir Google var. Elbette devam ediyor, dediğiniz gibi bir süredir gizli.
Domain otoritesi ve Sayfa otoritesi kavramlarının sıralamaya çok ciddi bir etkisi var. Özellikle genel aramalar yaparsanız "haber, eğitim, sağlık" gibi, otorite bazlı bir sıralama çıkacaktır.
Ben Moz gibi sitelerin DA-PA değerlerinin belirli bir oranda isabetli değerlendirme yapsa da Google'ın çok daha farklı bir şekilde linkleri değerlendiğini düşünüyorum. Üst düzey bir kalite kontrol mekanizması diyebiliriz.
Örnek olarak, DA-PA oranlarına göre diğer sitelerimden daha az puanlama alan bir sitemin linkleri edu'lardan ve otoriter sitelerden geliyor ve bu linkler tamamen doğal olarak veriliyor, aynı zamanda trafik de sağlıyor. O sitemden yaptığım link çıkışlarının etkisi diğer DA-PA oranları yüksek sitelerime oranla çok yüksek ve kısa sürede etkisini gösteriyor.