menes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm coinlere yatırılan paralar fiziksel olarak "hiç" e yatırıldığı için, değeri tamamen psikolojik olduğu için yakın gelecekte "akıllı" lar önden gereğini yapacak, birçoklarının ömürlük birikimleri hiç olacak.

Dünya tarihi böyle bir spekülasyon görmedi. Dünya tarihinde değeri neredeyse Allah'ın her günü %7 değerinde oynayan birşey görmedi. Merakla bekliyoruz balon patladığında dünyada neler olabileceğini.
Dostum sana çok basit bir iki soru sorucam kripto paralara balon diyorsun ya bu sorulara cevabını merak ediyorum.
Doların arkasında amerika var biliyorsun. Amerikada dolar basarken insanlara arkasında amerika devletinin olduğunu ama bastığı para karşılığında '' altın ve ''yaptığı üretimi'' gösterdiğini biliyosundur. Yaptığı üretim konusuna bişey diyemem amenna ama kağıt paranın karşılığı olarak söylediği altın olayı için 1970 lerden beri karşılıksız dolar bastığını ve dolaşımdaki dolar miktarını kendilerinin dahil bilmesinin imkan olmadığını biliyormusun?
İkinci sorum ise kripto paraların arkasında nakit para var peki bu doğru soruyu şöyle yöneltiyim. Şuandaki en güvenli kabul edilen paraların tutulduğu yer '' bankalardan '' dünyadaki herkez parasını nakit olarak çekmek istese ne olur ? Kriz olur ve bankalardada gerçekten o kadar nakit para olmadığı anlaşılır ve bankalarda balon olur. Bununla ilgili ne söyliyceksin ? (Örn:2008 krizi'ni inceleyebilirsin) Cevabını beklıyorum.