domainbakkali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıl oldu neredeyse kullanmaya başlayalı...
Ağız sağlığı
Makul sıcaklıklarda içildiği sürece sigaranın sebep olduğu ağız sorunlarının hepsi ortadan kalkıyor. İlk 1-2 ay diş etleri normal sağlığına kavuşmaya başlıyor, olması gereken yumuşaklığa dönüyor hatta bu sebeple çoğu kişide diş eti kanamaları bu süreçte biraz artıyor. Dişçim sigara diş etlerini sertleştiriyor demişti, 2 sene kadar önce bütün diş etlerim %70+ çekildiğinde muayeneye gittiğimde...
Nefes ve Uyku Rahatlığı
Elektroniğe geçmeden önceki birkaç aydı... 20 küsür yıllık dolulukla ciğerlerimden geceleri sesler geliyordu İfade komik oldu biraz ama gerçekten öyleydi, uykuya dalana kadar ıslık gibi ses çıkıyordu nefes alış verişimde... Buhara geçtikten sonra inanılması zor bir değişiklik oldu... Beraberinde daha rahat uyuma ve uykumu alma konusunda da gerçekten rahatladım...
KOKU!
Koku alma ve koku yayma
Elektronik sigarayı aldığım ilk günlerdi... Kış dönemi... Kabanımı çıkartırken öyle bir koktu ki burnuma o leş gibi sigara! Kendimden utandım... Hem koku almaya başlıyordum! Hem de üstümdeki mont öyle bir kokmuş ki... Kendi kendime dedim ki lean ben toplu taşımada olsun başka yerlerde olsun insanlara ne iğrenç bir rahatsızlık veriyormuşum! o akşam eşime montumu yıkamasını söyledim...
Sağlık
Bu konuda internette birileri ne diyorsa ona inanıyoruz, başka seçeneğimiz yok maalesef...
Ama buhara başladıktan birkaç gün sonra izlediğim şu videoyu izlettiğim çoğu arkadaşım elektronik sigaraya başladı:
https://vimeo.com/199454773

Bilimsel açıdan bilemem, ne gibi sonuçları olacak, 10-20 yıl sonra çıkar herhalde ortaya ama 1 yıldır kendi vücudumdaki faydalarını (sigaraya kıyasla) görünce sigara kadar zararlı olmadığına eminim... Üstteki videoda da %90-95 daha zararsız olduğu söyleniyor...
Bi de güzel bi hobi oldu Alıyorum, satıyorum, likit demliyorum, ölçüyü kaçırıp birkaç litre likite sahip oluyorum, onları satıyorum...
1 yıldır güzel gidiyor işin özü...
Deneyimlerin için teşekkür ederiz.