Ben de senin şu an olduğun yaşta internetle tanışmıştım ( 1995 yılında ). Fakat o zamanlar dsl çevirmeli bağlantı vardı. Kafayı kullanamadım, Mirc'le hayatımızı geçirdik. 2010 yılında web sitesi işlerine başladım ama geç kalmıştım. Belli bir yaştan sonra kafaya bir şey girmiyor.
22 yaşında evlenseydim, şimdi seninle yaşıt oğlum vardı ( Ulan yaşlanmışız be

). Zamanında yapmadıklarım, şimdi en büyük pişmanlığım. Ticarete herkesin kafası basmaz, herkes yapamaz da. Bu güzel bir özellik. Bunun üzerine git. Fakat okulunu kesinlikle ihmal etme. Elinde mutlaka bir diploma olsun. Ayrıca kendi sitelerini yönetebilecek derecede yazılıma hakim olmalısın. Taşıma suyla değirmen dönmediği gibi, kimse senin sitene senden daha iyi bakamaz. Yazılıma yoğunlaşmanı öneririm. Şu an kafanda hiçbir problem yok, emin ol. Yaşadığın olumsuzluklar, yaşının genç olmasından dolayı sana büyük geliyor.
Uzun lafın kısası; ticarete devam et. Bir yandan yazılım öğren ve okulunu aksatma. Birkaç sene sonra bu konuyu okuduğunda, " Bugün zenginsem, Cem abiye borçluyum " diyeceksin
kralsın cem abi

teşekkürler abim
kardeşim yaklaşık senden 20 yaştan fazla büyüğüm, bende bir iş verenim. Ticarete 12 yaşımda babamın yanında atıldım.
Babamdan öğrendiğim 2 şey vardı,
1.si ticarette asla yalana yer yok ve sözünün eri olmak
2.si paranın sadece araç olduğunu ve amaç olmadığını yaşamaktı.
Şunu unutma canım kardeşim, emeksiz para kazanmak yoktur. Ancak sen henüz okul çağında bir genç olarak instagram vs gibi takipçi işleriyle belki geçici maddi sıkıntılarını aşabilirsin ama bu iş sana hiçbir zaman gelecek vaad edemez.
Senin şuan yapman gereken kendine bir yol çizerek meslek seçimini yapman ve bu mesleğin tüm eğitimlerini görerek diplomanı vs eline alman gerekiyor. Ben 1996 yılında liseden mezun oldum, üniversite okumak istememe rağmen bazı ailevi sorunlardan sebep maddiyatsızlık gerekçesi ile okuyamadım. Çocuk sahibi insanlarız ama bugün imkanım olsa bugün üniversite okurdum... Bugünün şartlarında da maddi engel yok ama zaman engeli var.
Demem o ki sanal büyülere çok fazla kapılma, mesleğini bir an önce seçerek ona ulaşabilip koluna bileziğini takana kadar arkana bakma.
Ayrıca çiftlikbank, bitcoin vs bu tırıvırı şeylere yatırdığın para karşılığında aldığın kazançlar emin ol fazla fazla farklı şekilde geri cebinden çıkıyor.
güzel yorumun için teşekkür ederim abicim belki şuan bu kazanıyosam bi sebebi de ilk dediğin madde.

Kardeşim en güzel yatırım tahsiline yapacağın yatırım. Dil olur, yurt dışı kursu olur. Bunun haricinde ben senin yerinde olsam her ay 3 kitap bitiririm.
hayır abim hedef 1 ayda 5 kitap bitirmek bende yeni yeni başladım teşekkürler

Çok iyi yapıyorsun bende senin yaşlarında atıldım salak gibi okulu astım açıktan zar zor bitirdim vs. vs.
Bilgisayarım kötü diyorsun kendine güzel bi bilgisayar al güzel ekipmanlar al iyi bi internet bağlat evine ve o şekilde çalış
Çiftlik bank yada başka birşeye yatırım yapmaktansa direk kendin çabala daha başarılı olursun ama okulunu aksatma hele Türkiye'nin şu dönemlerinde
bilgisayar benim işimi görecek kadar iyi

şimdi gidip gaming bilgisayar alırsam işe odaklanamam aşırı oyun düşkünüyüm. teşekkürler abicim
Yorumları hiç okumadım ama tavsiyem yatırımı kendine yapmandır.
Para her yaşta kazanılır. Bu girişkenliğini bence okul hayatında, kendine yatırımda denemelisin.
Ve En Önemlisi Sakın ama Sakın Asosyal İnsan Olma
Başarılar.
teşekkürler abicim

Şimdiki gençler cin gibi maşallah.. Bu yaş da bu hırs, ne diyeyim.. Biz okuyamadık sen oku kardeşim. Eğitim herşeyin başıdır.. Buradaki abillerinin çoğunun yaşı senden 2 kat fazladır.. Genel kanı eğitimini aksatma, bu tavsiyelerde yaşanmışlık, tecrübe var.. Bence dinle derim.
İnternetten paza kazanırsın hatta iyi de kazanırsın ama olay sadece para değil...Hayatını monotanlaştırma...
Yani ilerde evleneceğin zaman kızın babası ne iş yapıyorsun derse internet dediğinde durum sıkıntıya girebilir

Haa ben okumayacağım diyorsan İŞKUR günlük eğitimleri tamamlayıp, iş bulana kadar sigorta+53 tl yevmiye ile işsiz gençlere ve öğrencilere Siber güvenlik yani beyaz hacker, kodlama alanlarında en fazla 6 ay sürecek şeklinde eğitim vermeye başlamış.. Eğitimleri tamamladığında sana iş yerini kendininde seçebileceğin şeklinde sigortalı, dolgun maaşlı iş imkanı sunuyorlar.. Devlet geçtiğimiz yaz mesela 10 bin tl maaşla beyaz hacker alımı yaptı.. Kodlama desen yine maaşları dolgun..Yine ben kimsenin yanında çalışmam dersen bu işlerde kendini çok geliştirir şirketini bile kurabilirsin..
Şimdiki aklım olsaydı kesinlikle okurdum...
haklısın abicim okumakdan başka çaresi yok. teşekkürler