kardeşim yaklaşık senden 20 yaştan fazla büyüğüm, bende bir iş verenim. Ticarete 12 yaşımda babamın yanında atıldım.
Babamdan öğrendiğim 2 şey vardı,

1.si ticarette asla yalana yer yok ve sözünün eri olmak
2.si paranın sadece araç olduğunu ve amaç olmadığını yaşamaktı.

Şunu unutma canım kardeşim, emeksiz para kazanmak yoktur. Ancak sen henüz okul çağında bir genç olarak instagram vs gibi takipçi işleriyle belki geçici maddi sıkıntılarını aşabilirsin ama bu iş sana hiçbir zaman gelecek vaad edemez.

Senin şuan yapman gereken kendine bir yol çizerek meslek seçimini yapman ve bu mesleğin tüm eğitimlerini görerek diplomanı vs eline alman gerekiyor. Ben 1996 yılında liseden mezun oldum, üniversite okumak istememe rağmen bazı ailevi sorunlardan sebep maddiyatsızlık gerekçesi ile okuyamadım. Çocuk sahibi insanlarız ama bugün imkanım olsa bugün üniversite okurdum... Bugünün şartlarında da maddi engel yok ama zaman engeli var.

Demem o ki sanal büyülere çok fazla kapılma, mesleğini bir an önce seçerek ona ulaşabilip koluna bileziğini takana kadar arkana bakma.

Ayrıca çiftlikbank, bitcoin vs bu tırıvırı şeylere yatırdığın para karşılığında aldığın kazançlar emin ol fazla fazla farklı şekilde geri cebinden çıkıyor.