Hocam esas tam tersine piyasa biz içerik üreticileri için kötüye gidiyor, türk takipçi atan bot atan vb işlemler yapanlar oldukça müşterilerde organik heapları fahiş fiyattan satıyormuşuz gibi görünüyoruz, oysaki bir organik hesabın reklam bütçesiyle bile kasılması bir emek ister. 6 aydır sayfa kasıyorum ve toplamda 150bine yakın takipçi hacmim oluştu 3 sayfam ile. Şimdi ben bu emeğimi neden piyasa kırıcılar yüzünden çok ucuza satayım ki? 6 ay uğraşıyorum güzel bir sayfa yapıyorum 10 x3 30 özgün içerik hazırlıyorum günlük ( ve yaptıklarım bilgisayar destekli içerikler- zor yani) yoğun bir mesai harcıyorum ve kazandığım para yine az olarak takipçi başına 50 kuruş oluyor. (1k 50tl baz alarak). Aslında yine biz organik instagram sayfaları zarar görüyor. Sayfa satın almak isteyenler alternatiflerini ( bot, türk bot takipçili hesaplar) görüp ucuzuna kaçıyorlar. Birde sayfayı hobi için almıyorsanız yani bir gelir hedefliyorsanız sayfanın reklam alabilir olması ve bu reklamı sürekli alabilir olması gerek. Bot hesaplar bir kere reklam alır ve reklam veren bir daha bot ve bot destekli hesaba reklam vermez. En pahalı reklam modeli olamaya başladı diyen arkadaşlar hemen instagram reklam paneline girip erişimlere göre fiyatlara bakabilirler

ondan sonra anlarlar ne kadar ucuza yaptığımızı (100k lık sayfa için ortalama 60-80tl) Sormak istediğiniz sorular varsa bu başlık altında tartışabiliriz, zaten buna benzer bi konu açmayı düşünüyordum çünkü bu konu hakkında çok doluyum. 1k 50tl bile çok çok ucuzken piyasanın bu rakamı kırması çok daha kötü bir şeydir. Piyasa rakamları kırmaya devam ederse R10 instagramda düzgün hesaplar satılmayacak ve içerik üreticisi dış pazarlara yada gelen DM tekliflerine bakacaktır.
edit takipçi başına 5 kuruş olacaktır*