Öncelikle etik değil ahlaki değil, bir çok insan bunu r10 da açılan konu ile farketti ama yapanlar var hatta birini google şikayet ettim temel sözleşmelere ve politikalara aykırı google yönergelerine de aykırıdır.
Yasal olarak da sıkıntı şimdi kullanıcı sözleşmesine bir şeylerin yazılması onu size legal yapmaz sorumluluktan kurtarmaz hele hele bu durumda asla kurtarmaz ama siteye ilk girişte bir karşılama sayfası çıkarsa kullanıcıya ben senin pc den biraz mining kazacam müsade edersen diye ve kullanıcı kabul ederse o zaman haklısın.
Açık ve net bir şekilde kullanıcının onayı almak gerekir.
Aslında tam olarak bundan bahsediyorum hocam bende, durumu alenen yapmaktan yanayım derken bunu kastediyorum bende. Belirli bir hizmet sunuyoruz ücretsiz ve reklamsız. Bu hizmet karşılığındada böyle birşey yapıyoruz bilginiz olsun dahilinde desek yinemi bir problem olur sizce? Yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum bildiğimden değil. Zaten konu ile alakalı bir dökümanda bulamadım bu website üzerinden nasıl oluyor bu iş