Değerli kardeşim başarılar ama birinci soru çok önem taşıyan bir soru. Para bir kağıt parçasından ibarettir. İnsan ırkı avcı-toplayıcı toplumdan tarım toplumuna geçiş yaptığında para denen mereti başına sardı. O zamandan bu zamana Dünya'dan milyonlarca zengin geçti fakat biz birkaçını konuştuk. Birkaçını övdük. Bugün Elon Musk'tan bahsediyor olmamızın sebebi zengin olması ya da yaptığı işler değil; yaptığı işlerin alt metnidir. Yani o işleri meydana getiren fikirleridir. Kaba tabirle yalnızca bir sonradan görme kazandığı parayla övünebilir. Banka hesabına değer katmak ile yaşama değer katmak arasında dağlar kadar fark var. Benim hatunun patronu fırın sahibi. Günde rahat 15k ciroları var. Fakat karşılıklı oturup iki sohbet edemeyeceğin kadar da cahil bir insan. Onu da geçtim yaşamdaki tek eğlencesi köyüne gitmekten ibaret. Bu adam elindeki parayı sadece daha çok para kazanmak için kullanıyor. Dolayısıyla az biraz okumuş, analitik düşünebilen, çeşitli konulara akademik anlamda hakim insanların gözünde tamamen değersiz biri.
Yaptığın işler şu an için çok büyük, çok vakit gerektirecek işler değil. Dolayısıyla bir yandan okuyabilir diğer yandan para kazanmaya devam edebilirsin. Asi bir öğrenci olarak lisenin ne kadar bayağı bir yer olduğunu biliyorum ama asıl öğrenme macerası zaten üniversitede başlıyor. Lisedeyken bir ton davarın öğretmen sıfatıyla karşımda oturduğunu gördüm. Üniversitede işler değişiyor. Örneğin birkaç günlüğüne çalışmaya ara verip Homo Ludens'i ya da Das Kapital'i ya da bilmem başka bir kitabı okuman ileride bilmem kaç katı kazanç olarak geri dönecektir. Bunun yanı sıra, bahsettiğim gibi kültürel gelişimini üst seviyede tutan insanlar atıyorum IMF'nin patronuyla bir gece geçirmektense Sartre ile bir gece geçirmeyi tercih ederler.