Başarılarından ötürü seni tebrik ederim. Bu yaşta yanlış kararlar alman çok normal. İmkanın varsa paranı çiftlikten çekmeni öneririm. Yoksa boşver dursun, kafa varsa yine kazanırsın zaten o parayı.
Sosyal çevreni aman iyi tut, yaşının kıymetini bil demeyeceğim. Ama çevrende yakın dostların olsun. Dertli olduğunda derdini açabileceğin. Bak arkadaş demiyorum, dost diyorum. Arkadaş dediklerin paranın kokusuna bile gelirler zaten, üzerine düşünmeye gerek yok.
Boş adam değilsin belli. Ticaretine güveniyorsan, geliştirmek istiyorsan -alanında- okumanı öneririm. "Ya ben okumayacağım" deme. Git adamakıllı bir okul kazan, okumaya başla. Baktın ki okuldan verim alamıyorsun, hafif-yetersiz kalıyor. Bırak okulu, zaman kaybetme. Okul diploması memuriyet dışında hiçbir yerde beş para etmez.
Okumak sadece okulla olmaz, alanlarınla ilgili kitaplar al, Türkçe olsun. Bir de ufak tefek ingilizce hikaye kitapları al. İngilizce kitapları sözlük kullanmadan oku. İlk 5 kitaptan bir şey anlamazsın, sonrasında "İngilizceyle düşünmeye" başlarsın. Ardından alanındaki ingilizce kitapları oku.
Üniversite okuma, hayat boyu oku kitapları. Her bir kitap bir üniversiteden daha kıymetli.
Ticarette hangi sektörde yer almak istiyorsan o alana yönelik kendini geliştir. Makine ticareti yapacaksan sanayiye makinecinin yanına git 2-3 ay orada çalış, amelelik yap gerekirse. İşin temelini gör ki kıymetini bil. Satışın, ticaretin daim olsun kardeşim. Allah bahtını açık etsin.