Kardeşim okurken gerçekten duygulandım nedendir bilmiyorum ama kendimden bişeyler gördüm sende. Seninle inanırmısın aynı yollardan geçtik ben hala yaşım gereği senden ileride bu yolda gitmeye devam ediyorum. Ama sana tavsiyelerim var lütfen bunlara kulak as.
Öncelikle senin gibi birisi bu kadar çabalayan bir genç başka bir ülkede olsa emin ol çok büyük yerlere şimdiden gelmişti ama bu senin gelemeyeceğin anlamında değil biraz daha geç geleceğin anlamında.
Şunu bilmeni isterim paranın öğrettiği en temel şey hayatın ne kadar kötü olduğudur. Para kazandığın zaman en yakın akrabalarının bile para için farklı davrandığını göreceksin diyeceksin ki "ya öncedende ben bendim ama bana kötü davranıyolardı bu insanlar ne kadar iğrençmiş".
Para kazanman önemli değil diyenlere takma parasız hiçbirşey olmuyor ama paranın asla kölesi olma unutma para kazanmak için zekamızdan iş gücümüzden çok daha önemli bişeyi harcıyoruz oda ZAMAN ve bunu geri getirme şansın yok. Değeceğine inanıyorsan birşey için zamanını harca.
Yaşın 16 bilgiye çok açsın şuanda sana tavsiyem hayatından ticareti eksiltemiyorsan günümüzün ve geleceğin ticareti e-ticarettir kendini bu yönde geliştir. Sadece hazır bi sistem kurup hit çekmeye çalışmaktan ziyade bolca vaktin var yazılım dilleri öğren herşeyden önemlisi ingilizce öğren.
Senin benim gibi insanlar hayatta elini taşın altına sokup sorumluluk sahibi olduğundan sıradan okullar onlara çok vasat gelir "Benden az bilgisi olan insanlar beni sınayamaz sınava tabi tutamaz" der. Ama şuda bir gerçek akademik eğitim doğru yerde alınırsa hayata bakış açını çok değiştirecektir. Ama malesef ülkemizde bir kaç üniversite harici kendi kültürü olan üniversite kalmadı onlarda yakında bir hiç olacaklardır. Bu yüzden yurt dışında okumanı tavsiye ediyorum. Üniversitede kapat gözünü git yurt dışına. Zaten gidene kadar İngilizce ve yazılım dillerinde biryerlere gelirsen gittiğinde hiçbir şekilde maddi sıkıntı çekmezsin. Orada gördüklerin senin ticarete insanlara kısacası herşeye bakış açını değiştirir.
En önemlisi ailedir. Aile hayatın en büyük gerçeği ve güzelliğidir. Yurt dışınada gitsen burdada kalsan milyonerde olsan fakirde olsan Annen Baban ve kardeşlerini hayat boyu kucakla kimse için onları kırma.
16 yaşındaki insalar enes baturu izlerken senin bunları düşünmeni görmek beni çok mutlu etti. Yolun açık geleceğin parlak dileklerin var olsun kardeşim.
Not: Sonda sorduğun yatırım tavsiyeleri konusundan çiftlik bank ile ilişkini kesmeni öneririm. Coin uzun vadelidir ve köklü arkadası sağlam coinleri tercih etmeni öneririm. Şunu al bunu sat diyen herkese bakma en son kararı her zaman kendin hür iradenle veriyosun unutma birşeyi kaybedersen kimse seninle beraber üzülmez.
abicim her kelimene de katılıyorum bu güzel düşüncen için çok teşekkür ediyorum.zaten şuan düşündüğüm şey yıllar sonra çarşı diye birşey kalmayacak herkes e ticarete yönelecek alışveriş portalını e ticaret hükmedecek ondan çok eminim zaten o alana babam ile yöneliyorum okul konusunda da emin değilim çünkü okumak bana göre değil kafa derse de çalışıyor ticarete de ama ben ticaret konusunda iyi yere geleceğimi düşünüyorum ego değil sadece kendime güveniyorum. dil ve yazılıma da gelirsek çok denedim ama yapamadım ezberim kuvvetli olmadığı için fazla kafamda kalmıyor

çiftlik banka bi hata veya risk alarak yatırdım hakkımda hayırlısı olsun çok teşekkürler