Geçmiş olsun Hocam.
Sorun tamamen ve maalesef rakiplerinizin taksici olması. Reklam vermenizde herhangi bir sıkıntı yok.
Daha önce bu öneri verildi mi bilmiyorum ama negatif kelimeler ekleyerek diğer durak isimleri arandığında reklamınızın çıkmamasını sağlayabilirsiniz.
"çicek" kelimesini negatif kelimelere eklerseniz "çiçek taksi" aramasında reklamınız yayınlanmaz. Tüm markaları ilk etapta tespit edebilmeniz zor olabilir. İyi bir araştırma ile çoğunluğunu bulup negatif kelimeye ekleyin. Anahtar Kelimeler sekmesinin alt sekmesi olan Arama Terimleri bölümünü baştan sona inceleyin (tarih aralığını tüm zamanlar olarak değiştirmeyi unutmayın). Burada şimdiye kadar kullanıcıların yaptığı aramalar mevcut. Bunları tarayıp negatif kelime listenize ekleyin.
Daha sonra arayanlar olursa durak ismini sms / whatsapp olarak göndermesini isteyin, negatif kelimelere ekleyin ve bir süre sonra (ertesi gün vb.) tekrar arama yapmasını söyleyin. Anlayışlı insanlar bu durumu anlayışla karşılayıp çözüm yolu bulmak için elinden geleni yaparlar lakin sıkıntılı insanlar bu basit açıklamayı dahi anlayamayabilirler.
Kolay gelsin.
_VolkanYILMAZ_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba öncelikle,
Direkt konuya girmek istiyorum arkadaşlar. Kocaeli'de taksiciyiz. 2 tane taksimiz var. Taksimiz için site açtık ve taksi kelimesine Google Adwords'ten reklam verdik. Biz sitemize paramızı verdik, her gün adwords'e belirli bir miktar para ödüyorduk. Fakat son zamanlarda yaşanılan sıkıntılar artık kırmızı çizgimizi bozdu.
Olay şu:
Biz taksi reklamı veriyoruz diye, diğer duraktan kişiler "benim taksi durağımın ismini yazıyorum, bu taksi reklamı en başta çıkıyor!" diyerek bize gelip tehdit ediyor. Ayriyeten 1 kişide değil birçok taksi durağından bu şikayetleri daha doğrusu tehditleri almaya başladık. Şimdi benim anlamadığım olay var. Eğer biz taksi reklamı veriyor ve en başta çıkıyorsak, suç mu işliyoruz? Kesinlikle durakların ismiyle değil adwords reklamımızda "Taksi - İnsignia ile taksi hizmeti" şeklinde yazıyoruz. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, taksiler çakma, korsan değildir. Bildiğimiz T plaka sarı taksilerdir arkadaşlar.
Şimdi son günlerde ağızdan ağıza yayılan ve insanlardan sürekli duyduğumuz tehditler sonucu reklamı kaldırdık. Reklamı kaldırmamızın amacı, kardeşimiz, babamız veya şoförlerimizin başına bir şey gelmesinden endişe duymamız.
Bizim yaptığımız suç mu? Reklam vererek en üstte kartvizitimizi göstermek? Benim düşünceme göre eğer bu Adwords reklamı yanlışsa, büyük markalar reklam vermesin. O zaman reklam diye bir şey olmasın. Burada teknolojiden yararlanmak istedik ve gel gelelim böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık.
Avukat, polis ya da herhani böyle bir konu hakkında daha önce sorun yaşayan, bilen kişilerin yorum yapmasını çok istiyorum. Yani bu bizim reklamımız yasaksa amenna ama bu reklamı herkes verebilir. Kaldı ki Kocaeli'de sadece biz veriyoruz fakat İstanbul olsun, Ankara olsun başka şehirlerde de böyle reklamlar var. Yani burada bizim aklımıza geldi diye biz mi suçluyuz? İlk olduğumuz için mi suçluyuz?
Sözün özü, suçlu muyuz arkadaşlar? Reklam vermek suç mu? O kadar çok tehdit telefonu aldık ki kendimiz taksici olduğumuzdan bu lafı yediremiyorum ama gerçekten taksicilerin nasıl bir insan olduğunu daha iyi anladık diyebilirim. Şahsen kendi halinde taksiciler olarak zararımız olmadığını biliyoruz. En yakın taksici arkadaşların bile bize karşı ters kelimeler kullandığını söyleyebilirim. Durum bundan ibaret. Buraya kadar okuyan varsa, teşekkürler, yorumlarınızı esirgemezseniz minnettar olurum