Serhendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim. Versiyonlar konusunu şöyle izah edebilirim. Laravel'in sürümlerinde çok aman aman değişklikler olmamıştır. Yani şuan 5.1 videoları izleseniz bile 5.5 ile yazabilirsiniz tabi o zamandan bu zamana kullanımı farklılık gösteren şeyler yok değil. Bunlar da dakikalar içinde halledilebilri. Resmi dökümantasyonunda incelenebilir şeyler. View:make('front', ) yerine view('front',).. olması gibi, bazen her ikisininde kullanılabileceği şeyler oluyor compact ve ->with() gibi. Kendi sitelerinde veya youtube üzerinde
Major(büyük) değişiklikelrde sürüm atlamalarında neler yenilendiği değiştiği bilgisi de öğrenilebilir.

Hata çıkma olasılığı da şöyle , siz zaten zamanınıza ki versiyonlarda çalıştığınız için pek bir fark oluşturmaz. Laravel 5.5 den sonra LTS(uzuns üreli destek) geldi. Bundan önce, eskiyen laravel sürümlerine destek söz konusu değildi. Şikayet ediliyordu her yerde reddit, twitter dm'den tailor'a. Br kişi 6 adet proje üretmeden yeni sürüm geliyordu. Ama sonuç olarak bu iyi bir şey. Php 7 'yi sonuna kadar kullanan gayet günce lbir framework hakkında konuşuyoruz. çünkü. 2 senede bir sürüm atlasa ne hayır gelebilir ki ?
3 ay da bir kritik teknoljoiler geliyor, yenileniyor...
Sonuna kadar kullanması güzel. Buna vue ile front tarafında ki esneklik de dahil, elixır, kullanılırken şuan kendi laravel mixer'ını kullanıyor, broadcast, eşzamanlılık, elasticsearch gibi şeylere adapte bir framework var. php de ki gibi ayrı ayır yapmaya gerek yok herşeyin bir kolayı var. Daha sonra vue yerine react tercih edenler için tüm vue illişiğini silip react ile değiştirebiliyor.

Örnek olarak paketlerle facebook - twitter üzerinden giriş sağlamak oldukça kolay. Tabi yeni sürüm geldiğinde bunlara güncelleme gelmek zorunda. Eğer paket geliştiriseniz bu upgrade konuları hakkında daha detaylı araştırmalar yapabilirsiniz.
Kullanılmayan kısmına gelecek olursak. Ondan kastettiğim şey şu; ORM , symfony doktrini daha ağırdır örnek olarak bir kamyonla az bir şey taşıdığınızda pahalıya gelir ama büyük şeyleri de taksi ile taşıyamazsınız. Küçük uygulama için kamyton tutmak gibi birşey olabiliyor. Zaten laravel'in lumen adında sadeleştirilmiş micro framework'ü mevcut. Sadece api altyapısı hazırlamak için bu kullanılabilir. Ama normalinde kullandığı sınıflar karmaşık olduğu için örnek olarak bir carbon sınıfı - kütüphanesi zaman tarih yönetmek çiin kullanılıyor. Bunu anlamak içini açıp kavramak bile zaten başlı başıan bir iş. Bu tür şeyler dahil oluyor. Gerek güvenlik kontrolleri filan, bazı yönler için iyi bir şey denebilir ,ama asıl tehlikeli olan geliştiricinin sadece bir laravel kullanıcı haline dönüşmesi tüketici konumunda. Laravel'in çekirdediinde , di (bağımlılık yönetimi (dependency injeciton ))nelerin döndüğünden haberinin olmaması.
Yani kısaca laravel de orta da olsa küçükde olsa hızlıca ürün çıkartabilirsiniz. Bir yerden sonra zaten örnek bir yazı sayfası, nedir crud sorguları vardır. Resim, başlık, içerik tablolarına bilgi gir. düzenle, listele, detayına gir. Bunu temel alarak diğer tüm ürün sayfası, slider sayfası aynı mantıkta iişlediği için , ister istemez aynı şeyleri yazıp durmanız muhtemel. Sonuç olarak küçük proje içinde kullanışlı. Büyük projeler içinde çoğu şey altın tabakta geliyor. Lumen lite sürümü kullanılabilir burada ayrıştırılmış bu tarz şeyler. Örnek olarak php artisan serve komutu bile lumende yok..
Yani tamamen bilgiyi geliştirmek için bir carbon sınıfı yazmadıktan sonra en gerizekalı adam bile laraveli kullanır. Tabi adı gelitşiriciden ziyade bana kalırsa kullanıcı olur. Amaç yetenek geliştirmekte..
Bu arada belirtmek istediğim bir iki şey daha var ne hata alırsanız alın önrek olarak 20 ayrı hata türü, çok fazla yok. Her spesifik hata için stackoverlflow tarzı yelrerde çözümleri yer alıyor. İkinci olarak hata zaten kendi çöüzmünü içermekte misal "class C:/user/desktop.. . does not exist" diyorsa böyle bir sınıf yok. Ben bu sınıfı/Class'ı bulamadım diyor. Sen de yanlış mı tanıttım adı mı yanlış diye sorunu daraltarak bakabiliyorsun. Tabi patladğı sayfa da önemli.
Url üzerinden buna muhatap olan controller'i bulup sorunu oradan aramak kolay. dd('test'); diye bastırarak da hangi satır olduğu görüleebilir tabi bazen buna gerek kalmıyor direk o satırı da gösterebiliyor yoksa ilgili container sınfıına ve frılatılan exception türüne yönlendirip orada ki bir hat sayfasını gösteriyor.Bu arada ben de hızlı yazdığım için imla bir yana kelime hataları dahi yapabiliyorum.
ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim aklıma takılanları başladıktan sonra buradan sormak isterim, iyi geceler.