O işi geçeceksin 16 haneli şifreyi nasıl aklında tutacaksın? Kenara yazdın oldu pc bir şekilde yandı harddiski. Destek talebi yok hikaye. Binance böyle bir durumda yardımcı oluyor hemen.
Bu problem ettiğiniz şey aslında çözülmesi en kolay durum. Öncelikle iki yöntem kullanıyorum:
1) 2fa için oluşturulan kare kodun ekran görüntüsünü alıp 2 farklı usb belleğe kaydediyorum. Usb bellekleri veracrypt veya bitlocker ile şifreleyip birini evden başka bir lokasyonda saklıyorum.
2) Karekod değilde sadece kod varsa bu kodlarıda aynı yöntemle yedekliyorum veya kodu 4-6 haneli olarak bölerek google drive, icloud, one drive gibi bir çok bulut servisine atıyorum. Kod parçalı halde olduğu için güvenlik açısından büyük oranda sıkıntı olmuyor. Tabiki en sağlamı usb belleklerde saklamak.
Her serviste bu tür hesap kurtarma desteği olacak diye bir durum malesef ki yok. Sırf kurtarma durumu olmadığı için bu tür servislere ayrı bir talep var.(Telefon numarası ele geçirilir ve mail e erişim sağlayarak hesabı kurtarma olursa diye özellikle bunun olmaması için bu tür servislere talep var.)
Eskiden Lastpass ta aynı şekilde 2fa giderse kurtarma olmuyordu daha sonra bu durumda biraz esnetme yaptılar.
ProtonMail gibi servisler ise hala bu durumlarda tutuculuğunu koruyorlar. Protonmailde 2fa giderse kurtarma maili ile mail adresinizi kurtarırsınız ama içindeki mailler gider.
Sabah açtığınız konuyada mesaj atmıştım. Ki gelen tek cevapta benden olmuş gördüğüm kadarıyla.
Hocam bir işe giriyorsanız önce neyin neye yaradığını bir çözümlemeniz gerekiyor. Siz hazırlık araştırma yapmadan işin içine atlamışsınız. Google Authenticator kurup silmiş ve kodu yedeklememişsiniz hocam

Önce bu iş nedir ne değildir authenticator elimden uçarsa nasıl kurtarabilirim diye bir senaryo kurup kendinizi denemeniz lazımdı. Burada kendi kendinize fena halde tökezlemişsiniz.
Bir sitede hesap kurtarma olmalı arkadaş diyorsanız okumaya devam edin:
Geçenlerde tr borsalarında bitcoin çalınma olayları oldu. Bu nasıl oldu ? Kimlik bilgilerinizle üstünüzdeki telefon hattının yedeğini çıkartıp o hatla hem mail adresinize hemde borsa hesabınıza erişim sağlayıp btclerinizi çalıyorlar. Bu senaryo daha taze gerçekleşti.
Bu sizin kızdığınız site gibi servislerde ise hesap kurtarma gibi bir opsiyon sunmayarak işi daha da güvenli hale getiriyorlar. Adam sizin hattınızın yenisinide çıkarsada , mail adresinizide hacklesede 2fa kodu veya karekodu olmadığı için hiç bir şekilde hesaba erişim sağlayamıyor.
Tehlikeli mi ? Tehlikeli.
Güvenli mi ? Kesinlikle. Tek kural 2fa kodu kesinlikle kaybedilmeyecek.