Herhangi bir antiseo çalışması yapılıyor mu hocam takip ettiniz mi acaba ?
Bu arada kişisel bir görüşümü söylemek istiyorum kimsenin alınıp tartışma çıkarmasına gerek yok. Uzun süredir bir çok alanda site denemelerim oldu türkçe siteleri bırakma sebebim genel anlamda antiseo oldu diyebilirim. Finans alanında bir site açmıştım ve tıpkı sizin gibi pagespeed den tutunda makaleleri 1000 kelime üstü yazmaya kadar yaptım totalde 10 makale ile bile tam biraz hit geliyor derken daha yeni bir site olmasına rağmen o kategorinin mafya gibi insanlar tarafından tutulduğunu anladım. Daha 100 hite ulaşmamış site sonuçta baktılarki gelecek var yazılar ilk sayfalarda geziyor hemen yeniyken indirelim mantığı oluyor. Ayrıca forum içinde yeni alanlarda kendimi geliştirirken sorular soruyorum ve şunu fark ettim forumda tanıdığımız büyük işler yapan sağlam adsense görselleri atan kimse herhangi bir soruma cevap vermedi yine senin benim gibi kendi çabası ile bişeyleri bulmuş arkadaşlar cevap verdiler sağolsunlar. Birde şu var genel olarak seo konularına bakın hepsinde gelirlerinin çok iyi olduğunu bildiğimiz insanlar şunları yazmış "Özgün çalışın, Düzenli içerik girin, Sabır edin". Açıkcası ben bu şekilde o kazançların yapılmadığına artık eminim. Çünkü tüm kurallara uygun siteler yapıyoruz özeniyoruz ama tık yok. Bir bakıyorsun aynı kategoride yarı spam site bize footer link bitti ya denilenler tarafından basılmış footer linkler bizden önde çıkıyor. Yani ezbere yazılıp çizilenlere inanmanı önermiyorum deneye deneye gör.
Spam bitti deniyor ancak son dönemde kimle konuştuysam spamdan para kazanıyor. İllaki özgün içerik yapan ve çok güzel kazananlar var ama bana kalırsa birileri ayıkılmasın diye sürekli ezbere özgün özgün diye yazıyor gibi geliyor.