Herkese merhaba mutlaka konuyla alakalı konular yada bloglarda postlar vardır ancak ben bir youtuberden duymak ve dinlemek istiyorum. Bir youtuber için hangi ekipmanlar gereklidir özellikle ışık seçimi ne olmalı ucuz ve iş görecek bir ışık mesela...
Hocam softbox'lar maalesef pahalı, ülkemizde daha da pahalı. aliexpress'ten falan getirtsen bile bana göre pahalı.

O yüzden özenerek kendine bir softbox yapabilirsin, benim tavsiyem bu yönde. Eğer özenirsen parayla alabileceğin bir softbox kalitesini yakayabilirsin. nasıl yapılır videolarından nelere dikkat edildiğine falan bakabilirsin.
Bu arada hepsini kalın yazmak galiba yasak..
ACemi bir youtuber olarak benim bu haftasonu yapacağım ışıklandırmayı anlatayım

Paylaşmak sevaptır sonuçta

2metrelik alimünyum direk alacağım(pakpencilerde bulunuyor) bunlara 3er adet phılıps led ampul 800 lümen olandan takmayı düşünüyorum ortalama 15er metre kablo 6 duy ile seti tamamlamayı düşünüyorum.Elektrikten biraz anladığım için kablolama işi haricinde sadece alimünyum direkler altına atacağım ayaklar için oksijen kaynağına belki işçilik verebilirim.Bu şartlar altında ışıklandırma maliyetim çok düşük olacağı kanaatindeyim sadece ampuller biraz para tutuyor

işlemi bitirince görsel de paylaşırım

iyi forumlar..
Bizde beklemedeyiz hocam