Kilo verme konusu bünyeye göre degisir.
Malum bilgisayar basinda ömrünü tüketen insanlar oldugumuzdan göbeksiz olmuyor.
Son yillarda bi takim rahatsizliklardan dolayi kullandigim ilaclar da kilo aldirmaya baslayinca 95 kilo olan ben 10 ay icinde 40 kilo (yaziyla kirk) aldim.
Hayat kalitesini son derece düsüren bir durum ve ilaclarimi kullanmaya devam etmem gerektiginden kendimce yöntemler bulmaya calistim.
Bu konuda benimle benzer sorunlari yasayan (ayni ilaci kullanan hipertansiyon hastalari) ile bir araya gelip 2 kisi farkli seyler denedik ve kilo vermeye calistik.
Her birimizde degisik seyler ise yaradi. Senin sorununun ne oldugunu deneyerek kendin görebilirsin.
1- Karbonhidrat tüketmedim.
Bunu 6 hafta yaptim. Sifir ekmek, makarna, pilav, patates vs.
Protein agirlikli beslenme
Sonuc: Kendimi daha hafif hissettim, sindirim sistemim daha iyiydi ama bu sonuca yansimadi 2 kilo verebildim.
Arkadasim: 6 haftada 5,5 kilo verdi.

2- Italyan usulü
Italyanlar ictikleri kahvede bile suna dikkat ediyorlar. Cappucino iciyorlarsa icindeki süt midede uzun sürede ögütülebileceginden en gec öglen saatlerinde icerler.
Amac uykuya bos mideyle gitmek.
Kahvalti ana ögün, ekmegini de tüm gün seni ac tutacak yemegini de bu ögünde yiyorsun.
Öglen yemegin salata, balik veya tavuk
Aksam yemegi (en gec saat 18:30'da) karbonhidratsiz, hafif bir corba.
Gün icinde aciktikca, badem, ceviz, findik diledigin kadar yiyebilirsin.
Sonuc: 5 haftada 9 kilo.
Arkadasim 5 haftada 6 kilo

Burada anlatmak istedigim, arkadasim icin iki opsiyonda da hemen hemen ayni kilo verilirken benim bünyem ikinciye cevap verdi.
Demek ki ben gec yemeye alismisim bu sebeple kilo aliyormusum.
Sen de kendindeki sorunu bi sekilde tespit et.
ve kesinlikle kendini ac birakacak bir cözümle ugrasma.
Ac kalarak kilo verilmez ancak vücudunun acliga karsi direncini arttirirsin, bu da kilo vermeni daha da zorlastirir.