smanovic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer bir hususu belirtmek istiyorum, telekom kaynaklı bu kesinti 12 dakika değil de 12 saat de olabilirdi... Evet kesintinin kaynağı hosting firmaları değil ancak aslında bu bir mazeret de değil. Müşteri sözleşmeyi hosting firması ile imzalıyor, taahhütü hosting firmasından alıyor, parayı da hosting firmasına ödüyor. Telekomla muhatap oluyor mu? hayır, onu geçtik hosting firmasının telekomdan veya superonline dan hizmet aldığını bilmek zorunda mı? hayır... bu nedenle müşteriye bu şekilde mazeret sunulamaz. Burda neyi belirtmek istiyorum, bu tarz ufak arızalar aslında ilerisi için ders ve önlem niteliğindedir ve hosting firmaları gerekirse farklı servis sağlayıcılardan yedekleme yapmalıdır.
Merhaba

Verimerkezi içerisinde kendisine ait kabin ya da sanal verimerkezi alanı olan hosting firmalarının %90ı zaten verimerkezinden yedekli hat talep eder ve bu şekilde alt yapı kurarlar

Ancak dün yaşanılan sorunda Hat kesintisi olmuyor, bazı bgp noktalarında hat saturasyonu oluyordu. Yedekli hat tamamen olan kesintiler için geçerli bir durumdur.

Dolayısıyla söylediğiniz şey bilginiz olmadığı için çok alakalı değildir.

Dün vurgulanmak istenilen yorumlar şuydu:
Biz dahil, netinternet DC den hizmet alan tüm firmalar bu sorundan verimerkezli sorun olmadığı halde etkilendi. Ancak ortalama 40 - 50 firma varken sadece 2 firmanın isminin ortada geçmesi firma sahibi olarak bana hoş gelmemişti ve dile getirdim.

Ayrıca konu kilitlenmeli değil, bence direkt silinmeli. zira bu konu index alacak ve konu detayı okunmaksızın alakasız bir izlenim bırakacaktı