Ben de geçtiğimiz sene Haziran ayından beri hemen hemen aynı sebeplerle yola çıkıp kendi içerik yönetim sistemimi yazdım. Şuan eklenti, tema desteği, custom post types, custom taxonomy, custom fields, widget vs. özelliklerin tümü hazır. İhtiyacım olduğunda eklenti kodlayarak sistemimi geliştiriyorum. Avantajım, bir template'i hem wordpress'e hem de kendi yazılımıma entegre etmeye aynı anda başlasam, kendi sistemime entegrasyonum yarı yarıya kısa sürer. Çünkü tüm fonksiyonları vs. kendim yazdığım için konuya hakimim. Ayrıca yazılımımda sadece sık kullandığım fonksiyonlara yer verdim, gereksiz ve çoğu projede kullanılmayacak fonksiyonlarla sistemi hantallaştırmadım. Bu sayede sayfa açılışlarında wordpress'e fark atıyorum. Bunlar işin güzel kısımları.
Gelelim dezavantajlarına. Bir kere her projede farklı yazılım kullanmak istemiyorsan yazılımında mutlaka eklenti ve tema desteği olmalı. Yakın zamanda uğraştığım için biliyorum, hem çok uzun sürüyor (yazılımın stabil halini 3-4 ayda hazırladım), hem de ciddi anlamda yorgunluğa sebep oluyor. Çoğu zaman işin içinden çıkmak kolay olmuyor. Proje büyüdükçe sıkıntılar çıkıyor ve yeni özellikler eklemek zorlaşıyor. O yüzden en baştan çok iyi planlayıp gitmek lazım. İş yazılımı hazırlamakla da bitmiyor. Wordpress alışkanlığı kötü bir şey. Bir web sitesi hazırlamak istiyorsun, wordpress ile tek tıklamayla kurabileceğin 5-6 eklentiye ihtiyacın var. Oturup yazıyorsun, haliyle vakit geçiyor. Bir de ne kadar kod yazarsam yazayım sonu yok, detayları çok ince düşündüğüm halde sürekli eksikler ya da yeni ihtiyaçlar çıkıyor.
Bir yazılım ortaya çıkartmak gerçekten keyifli ama karları zararlarını karşılıyor mu bilemiyorum.