Geçen yıl 99 kiloydum ve insilün (kan şekeri) tavan yapmış durumdaydı. Bir takım sağlık sorunları hissedince doktora çıkma gereği duydum. Kan tahlili vs derken doktor acilen insilün direncini düşürmem gerektiğini yoksa 1-2 yıla şeker hastası olacağımı, kısa vadede çözüm için motofin isminde bir ilaç vereceğini ama asıl yapmam gerekenin zayıflamak ve spor yapmak olduğunu bunun içinde diyetisyene gitmem gerektiğini söyledi. Tereddütsüz özel bir diyetisyenin kapısını çaldım. Gittiğimde beynen hazır (bu çok önemli) durumdaydım. Beni tarttı ve vücuttan 15 kilo yağ vermem gerektiğini söyledi. Ne kadar sürer dediğimde en iyi ihtimalle 3 ay dedi. Bana verdiği diyeti ve sporu 3 ay boyunca neredeyse hiç fire vermeden kaçamak yapmadan uyguladım. Her iki haftada bir ölçüme ve kontrole gittim bunun dışında tartılmadım. İlk gittiğimde 4.5kilo vermiştim ve 100gr mı hariç hepsi yağ idi. Zayıflama esnasında yağdan vermek çok önemliymiş. Bir çok kişi yağ yerine kas ve su kaybediyormuş. Tartıdaki kiloda aşağı yönlü düdüşüş olsada kas ve su kaybetmek doğru olmayan bir şeymiş. Vücut bir ayda en fazla 4 kilo vermeliymiş bunun üstüde sağlık için zararmış. 2. haftadan sonra yediklerim konusunda biraz telöranslı davrandı. Bir ay sonra kan tahlilerim normal değerlerin üst sınırına kadar düştü. Bu rağmen diyeti bırakmadım ve devam ettim. İlacıda içiyordum. Kilo vermem bu kadar hızlı olmasada aylık 3-4 kilo yağ seviyesine yaklaştım. Bir ara fazla spordan (yeteri kadar protein almamaktan) kas kabettim. 2. ay tahlillerim normal bir insanda olması gerektiği yerdeydi. Doktor ilacı kesti ama ben diyete devam ettim. 3.5 ayın sonunda 82 kiloya inmiştim. Dahası kilo kaybını doğru şekilde yaptığıma 2 benden düştüm, xl veya xxltan slimfit giymeye başladım, göbek denilen illetten belirgin şekilde kurtuldum. Gören tanıyamıyordu noldu sana diyordu hatta 13 yaş küçük kardeşimle karıştıran bile vardı

Şuan spor (bu dönemde işim buna müsait değil) yapmıyorum. Ama yemek olayını diyetisyenin bana öğrettiği şekilde yapıyorum. Her istediğimi yiyiyorum aslında. Sadece bazı şeylere dikkat ederek ve aşırıya kaçmadan. 3.5 aydan sonra diyetisyeni bırakmama rağmen bir ara 80.50 kiloya kadar düştüm. Malesef kışa girerken dengeniz bozuluyor. Vücut yağlanmak istiyor. Günler kısa hareketleriniz azalıyor. Biraz yeme isteği artıyor. Şuan 83-84 kilo arası geziyorum. Boyum 1.85 olduğu için normal sınırlardayım.
Merak edenler için söylüyorum bu süreçte çok açlık çektim mi? Sadece ilk hafta. Ondan sonra bünye bazı şeylerin farkına varıyor sanırım ve alışıyor. Her iki saatte 1 olmak üzere ara öğünler dahil günde 7 öğün yemek yiyiyorum. Şekeri ve beyaz ekmeği neredeyse bıraktım. Daha önce yemediğim veya çok tüketmediğim bünyeyi hızlandıran bir takım şeyleri düzenli olarak menülerime eklemeye başladım.Örn: Yulaf, kepek ekmeği, tarçın, ananas, kefir, limon, mantar, yumurta vb.
Kısadan hisse kolay birşey olmasa da imkansız değil. Beynen hazırsanız istiyorsanız doktorunuzda iyiyse (bir kaç arkadaşım daha farklı diyetisyenlere gitti yaklaşım tarzları çok farklı o yüzden söyledim. sonuç alamadılar sıkılıp bıraktılar.) bu iş inanın oluyor arkadaşlar.