Merhaba,
Fiyatların dolar üzerine dönmesin ile ilgili kısa bir açıklama yapmak istedim;
Fiyatlarımızın Türk Lirası olması aslında bizim için bir pazarlama argümanıydı ama teknik olarak Hosting sektöründe Türk Lirası cinsinden satış yapılamaz. Çünkü tüm ham madde ve malzeme Doviz ile tedarik edilmekte.
Örneğin 25 USD olan cPanel lisansını biz KDV dahil 115 TL satıyorsak bunun fazladan olan 4,90 TL si döviz kuru riskidir.
Dolar 3.75 den 5 TL çıktığında biz 115 TL mal edemediğimiz ürünü 115 TL satmayacağımızdan yine döviz kuru riskini fiyatın üzerine koyarak fiyatları zamlamak zorunda kalıyoruz.
Son dönemde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalardan dolayı hem oluşan ve fiyata bindirilen döviz kuru riskini ortadan kaldırarak daha uygun fiyatla hizmet vermek, hemde bir daha fiyat zammı yapmamak adına döviz kuruna geçiş yaptık.
Örnek verdiğin cPanel lisansı Hostingler için de geçerli. 1 Sunucu ile 10 sunucu ile çalışan bir hosting firması olmadığımızdan sisteme dahil edilen her sunucu maliyetleri Dolar olarak etkilemektedir. Sunucu satın alma bizim için elektrik, data hattı gibi sürekli bir maliyet ve sürekli olan bir şeydir.
Saygılar.
hayırlısı olsun osman hocam.
hizmetten memnunuz fakat fiyatlar olarakta piyasayla rekabet etmenizi sadık kullanıcılarınızı üzmemenizi, kimsenin fazla para ödediği hissine kapılmaması, fiyat araştırması yaptığında ben daha uygun fiyata daha kaliteli hizmet alıyorum düşğncesinin tüm kullanıcılarda hakim olmasını temenni ederim