lletech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://jsbin.com/lohixomavu/edit?html,output
bu tarz birşey istiyorsunuz sanırımda. tam anlatamamışsınız heralde ya da ben anlamadım. (100.000 üzeri için nasıl bir işlem olacak pek anlamadım.)
ücrete gerek yok.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width"> <title>hesaplama</title> <script src="https://code.jquery.com/jquery-3.1.0.js"></script> </head> <body> <input type="text" id="amount"/><br><br> <span id="result">0.000</span> <script> var amount2, calc, calc2; var percent_1 = 70; var percent_2 = 50; $(document).on('keyup', 'input#amount', function(e){ var amount = $(this).val(); //değeri karşılaştır if(amount > 100000){ //100.000 nin üstündeki fazla kısım amount2 = amount - 100.000; //100.000 nin üstündeki fazla kısmın %50 si calc2 = (amount2 / 100) * percent_2; //100.000 nin %70 i ve kalan kısmın %50 si toplamı calc = calc2 + 70000; }else{ // 100.000 den küçük miktarın %70i calc = (amount / 100) * percent_1; } // toFixed(3) : virgülden sonra 3 basamak calc = calc.toFixed(3); // ilgili alana yazdır $("#result").html(calc); }) </script> </body> </html>
Hocam çalıştırdım eline koluna sağlık hesap bilgilerini gönderirsen paranı göndereyim emeğin karşılını vermek lazım..

php_bot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarıyla kod aşağıda
<HTML> <HEAD> <TITLE>hesaplama</TITLE> <script language="JavaScript"> function hesaplama() { var sayi = window.document.form.deger1.value; var sayi = sayi.replace(".", ""); if(sayi>100000){ sayi=sayi-100000; sonuc=((sayi/100)*50)+70000; } else if(sayi<=100000){ sonuc=(sayi/100)*70; } window.document.form.cevap.value = sonuc; } </script> </HEAD> <BODY> <form name="form"> Rakam <input type = "text" name="deger1"> Sonuç : <input type = "text" name="cevap"> <a href="#" onClick="hesaplama(); return false;"> Hesapla </a> </form> </BODY> </HTML>
Teşekkür ederim arkadaşım üstteki arkadaşın verdigi kod ile hallettim

ilginize teşekkür ederim ihtiyaç kalmamıştır.