Herkes hayırlısı diyor. Peki kaderiniz mühürlediyse ve aileniz yüzünden kavuşamazsanız sürekli böyle kalırsanız nolacak?
Mezhep konusuna dönelim.
Aleviyim forumda benim gibi arkadaş coktur. Kur-an okumayı da biliyorum namaz kılmayı da oruç tutmayı da ve uyguluyorum her ne kadar dört dörtlük olmasam da. Şimdi ben bunları bilip benle konuştuktan sonra nasıl alevisin sen?diyenler oluyor. Bu mezhep karmaşasını kendi insanımız çıkarttı koyun gibi devam ediyorlar hala söz meclisten dışarı tabi. Hz Ali yı seven Allahini c.c kitabını Hz Muhammed sav kabul eden ve sırf alevî diye dinsiz ilan ediliyorsam her zaman derim sizin gibi müslüman olmaktansa beni ateist bilin diye o yüzden insan insana her zaman lazım mezhep takılmak gereksiz oluyor fakat büyüklere anlatamazsın.
Not: Mum sondu diye takılan olacaksa yapıyorum kardeşim sen öyle bil öyle devam et hayatına.
Ilk baştaki konuya dönelim.
Bir arkadaşım da Alevi olduğu için kız tarafı vermemişti. Imama gittik derdimizi anlattık. Bulug cağını gecmis iki insan birbirini seviyor ve aileler vermiyorsa bu vebal ailelerine kalmıştır. 18 yaşından büyüksünüz kız kaçsın bunun dinen günahı yok aileler elbette yumuşayacaktır. Fakat eğer böyle savrulursanız ve Allah sizi birbirinize yazdıysa belki 10 belki 20 yıl sonra tekrar karşılaşır ve evlenirsiniz buna kimsenin gücü yetmez, dedi. Afedersiniz sonuçta ailelerimiz evlenmiyor seçtiğimiz kisilerle. Onlar belki zorla evlendirildi ama ben mezhep ve benzeri durumlar için bir anda ilişkimi silip atmaz dimdik yanında dururdum bitirmek ya da karşı taraf bitirince hiç aramadan hayata devam edemez vicdanıma aşkıma kalbime bunun hesabını veremezdim.