cRueL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam metabolizma ve vücudun yeni kalori alımına alışması anca 2 ay sürüyor zaten. Spor yapsanda vücut eskisi gibi kalori almadığından aldığı vitamin vs herşeyi depoluyor haliyle yavaş kilo veriyorsunuz. Hiç bir işe yaramamış gibi hissediyorsunuz ama vücudunuz alışmaya başlayınca hızlı bir şekilde kilo verirsiniz.

Ben 5 ay önce 2 ayda 5 kilo verdim daha sonra 1 ayda 4 kilo verdim toplamda 9 kilo verince bıraktım. Biraz daha devam etsem istediğim kiloya ulaşacaktım ama çevrenin baskısı tatile gitmem vs derken saldım tekrar Ozaman 104 kilodan 95 kiloya düşmüştüm şuan üstünden 2-3 ay geçti hala 95-98 arası gidip geliyorum. Sabırlı olun verirsiniz devam edin.
Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Instagram da mehmet sadırlı var bursa da. Çoğu arkadaşım gitti hepsinden efsane sonuc. Sporsuz diyet yaptırıyor öncelikle. Öyle oruç gibi değil yemek yediriyor fena şekilde hem de. Aylik 200 tl . Ayrıca macfitte de fitness koçluğu yapıyor diye biliyorum. Yaşadığım cevrede olduğu için ve herkes memnun olduğu için ben de gideceğim hocam. Mehmetsadirli.com.tr ve instagram mehmetsadirliofficial kesin ulaşın görüşün. Şarlatanlarla karıştırmayın
On3m adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boyunu kilonu ölç, ideal olanı araştır olmak istediğin şekli gerçekçi olarak hayal et.
Her ay tartıl ve aradaki fark 1-2 kg de olsa pes etme. Hergün tartılıp moralini bozma i, keyifsiz ve stresli olursan kilo veremezsin.
İyice araştırıp sürekli destek veren bir diyetisyene git ve listede ne verdiyse onu uygula, öğün saatini ve yemek porsiyonlarını kaçırma, dr spor verdiyse yap, yoksa hiç bulaşma. Önce fazdalıklardan kurtul sonra spor yaparsın. Spor zayıflamak için değildir sağlık içindir. Sürekli verip alan biri olarak son 4 ayda 20 kilo verdim inşaAllah bu sefer kalıcı olacak. Sık sık yeni kıyafetler al, bedenin düştükçe daha çok yakıştığını hidsedeceksin ve moral motivasyon olacak. Şuan 30 bedenim mutluyum.
Bique adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar hocam, 2013-2014'e dek kilo sorunum vardi üniversite hastanesinde çalışırken MR'a girmem gerekti ve max 115 kilo olmak gerekiyordu o dönemde kilom ise 155 civarıydı. Açıkçası çok fazla birşey yapmana gerek yok 3 beyazdan kurtul (un,tuz,şeker) yalnızca meyve ve çorbaya yönel bir dönem için gerisi kendiliğinden gelecektir. Ayriyeten ben ekmeksiz yaşayamam doyamam gibi düşünme vücudun alışkanlık süreci birşey için 3 hafta maximal. Bu arada yalnızca meyve-sebze ve çorbalar ile 6 ay'da 65 kilo verdim. Şuan 88 kiloyum lakin boyum 1,98.
PixelTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu aklınıza sokun: YEMEDEN KİLO VEREMEZSİNİZ. Tabii kide verilebilir ancak yiyerek daha hızlı ve sağlıklı kilo verirsiniz. Yağ-kas ölçümünüzü yaptırın. Metabolizma hızınızı öğrenip bundan 400 kalori kadar az beslenin. (400'den fazla açık bırakmanızı tavsiye etmiyorum.)

Spor da yaparsanız tadından yenmez. Ancak sadece koşu bisiklet ile olacak iş değil. Ağırlığın altına girmeniz gerek, sporu hakkını vererek yaparsanız çok kısa sürede, sağlıklı kilo verirsiniz.

Not: Diyet falan araştırmayın aman sakın. Bundan sonra hayatınızda uygulayabileceğiniz bir beslenme düzeni oluşturun. Siz sadece sağlıklı beslenmeye yönelin. Organik yemeye çalışın.

Bunun dışında günlük rutinim: 4lt. su, 2 fincan yeşil çay, 2-3 bardak kahve. (Bunlardan en önemlisi su.)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
aTi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende kilo alamıyorum, 1.74 boy 59 kiloyum, 15 günde 6 kilo verdim geri almaya çalışıyorum
FurkanT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyetisyenden aldığı diyet listesine ek olarak her akşam yarım saatlik koşu sonunda 1 ayda 10 kilo veren arkadaşım var.
Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günde 3 litre su,
L-Karnitin ve ardından 45 dakika spor ile 2 ayda 8-10 kilo çok rahat verebilirsiniz.
MjBolubeyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaşın, boyun ve kilon nedir? çok genel bir tavsiye isteği olmuş, pek sağlıklı dönüşler olmayacaktır.
Genel olarak yavaş bir metabolizman varsa bunu bir şekilde hızlandırman gerekiyor öncelikle. Hızlı kilo vermek sağlığını kaybetmene envai çeşit hastalıkla uğraşmana sebep olabilir, bu yüzden vücuduna uygun olarak kilo vermeye çalışmalısın ve 3-4 aylık bir süreç bunun için kısa değil, yeterli.
Pek çok defa diyetisyene gitmiş ve profesyonel spor sektöründe çalışmış birisi olarak; Genellikle metabolizmanın yavaş olması şişmanlığa sebep oluyor, böyle olduğunu düşünüyorsan mesela tuvalete çıkmaların 2 günde 1 veya daha fazlasına çıkıyorsa, günde 3 ana öğünle birlikte 3 de ara öğün yapmalısın bunlara ek bol su içmeye ve ekmeği veya karbonhidratı azaltmaya, aynı şekilde şeker tüketimini azaltmaya çalışmalısın.
Ana öğünlerinin vakitleri çok önemli, uyku düzenin çok önemli. Kahvaltıyı erken yap, akşam yemeğini de aynı şekilde akşam 6-7'den sonraya bırakma. Çok acıkıyorsan saat 9 gibi falan bir tane meyve yiyebilirsin.
Bütün bunları birde kardiyovasküler antrenmanla desteklersen (ip atlama, koşu, zıplama, bisiklet türleri) süreci ve sağlığını desteklemiş olursun. Spor yaparsan yumurta gibi protein yiyeceklerine bir tık daha fazla önem gösterebilirsin kas kaybı yaşamamalısın, kaybettiğin kilonun 4/1'i kastan olabilir, fazlası olursa sağlığa büyük oranda olumsuz etkileri olabilir.
Kardiyo antrenman çok önemli, ortalama 1 ay sonra kardiyovasküler antrenmanları interval şekilde yapabilirsin. Vücut kilo kaybını analiz ettikten sonra yaptığın antrenmana göre en az şekilde kayıp olacak şekilde kendisini ayarlayacaktır ancak vücutu şaşırtıp ani hızlanıp ani yavaşlamalar şeklinde kardiyo yaparsan bu şekilde de kalori harcamayı maksimum seviyeye getirebilirsin. Nabzına dikkat et 200'den yaşını çıkar ve bu seviyeye kadar yükseltme, en üst tavanın bu olsun.
Birde antrenmanlarını günlük 45 dakikadan fazla yapma, haftanın 4 günü yapman gayet yeterli olacaktır. Fazla ve uzun antrenman daha fazla yağ yaktırmaz bunu da aklından çıkarma
Büyük birikimimi en özet şekilde anlatmaya çalıştım, umarım faydalı olur, ama kolay yoldan zayıflama yollarını düşünme. Standart bir metabolizma yavaşlığı değilse vücut orantın aşırı fazlaysa (kilon) hormonlarında sıkıntı varsa v.s. en sağlıklı yöntem bir hastaneye gitmen olacaktır bu da aklından çıkmasın hocam.
Arkadaşlar hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim.
Konu içerisine kişisel bilgilerimi de ekledim. Yorumlarınızı buna istinaden bekliyorum.